Clubs kiezen voor half 5 scenario voor uitkomst huidige seizoen

Clubs kiezen voor half 5 scenario voor uitkomst huidige seizoen

De KNVB heeft de clubs gevraagd mee te beslissen over hoe de Europese tickets moeten worden verdeeld en hoe het promotie/degradatie-probleem moet worden opgelost. Dat meldt de NOS. Alle profclubs uit zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie moeten voor half vijf vanmiddag aangeven welke van de drie voorgestelde scenario's hun voorkeur heeft.

In alle drie de scenario's worden de Europese tickets verdeeld op basis van de huidige ranglijst. Het grootste verschil is promotie en degradatie.

Optie 1
Bij optie 1 wordt de competitie geschrapt en degradeert en promoveert er dus niemand.

Optie 2
De tweede optie is dat de huidige ranglijst wel wordt erkend, waardoor ADO Den Haag en RKC Waalwijk degraderen en SC Cambuur en De Graafschap hun plaatsen in de Eredivisie innemen.

Optie 3
De derde optie is dat er niemand degradeert, maar SC Cambuur en De Graafschap wel promoveren. In dat geval zal er in 2020/21 dus met twintig clubs in de Eredivisie gespeeld worden. De KNVB adviseert clubs echter om niet voor deze optie te kiezen, omdat dit te veel problemen zou opleveren.

Volgens een bron van de NOS ziet de KNVB deze stemming als een belangrijk advies, maar is het nog niet bekend of dit advies ook bindend wordt. Om half drie vindt er nog een conference call plaats tussen de KNVB en alle betrokken clubs.

Update 11:40 | De Telegraaf heeft de brief die de KNVB naar de clubs heeft gestuurd gepubliceerd. Hierin staat uitgebreid wat de opties van de voetbalbond zijn. Voor half vijf moet er meer duidelijkheid zijn. Klik hier om de volledige brief te lezen.

[readmore=53952]

Lees meer over
KNVB ADO Den haag De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties