'Clubs hebben hun juristen al klaarstaan'

'Clubs hebben hun juristen al klaarstaan'

De KNVB staat vandaag voor een zware opgaven. De voetbalbond moet samen met de clubs uit de Eredivisie tot een akkoord weten te komen over wat er met het huidige seizoen gaat gebeuren. De inzet van KNVB-directeuren Jean Paul Decossaux en Eric Gudde is duidelijk.

De Telegraaf wist eerder te melden dat er geen bekerfinale gespeeld gaat worden en de Europese plekken worden ingedeeld op basis van de huidige ranglijst. Of ADO Den Haag en RKC Waalwijk degraderen hangt van de video call af die vanmiddag gaat plaatsvinden.

Clubs die gedupeerd worden stappen direct naar de rechter. ADO Den Haag heeft eerder al aangegeven een negatief besluit te zullen aanvechten. "Dat zal voor alle clubs gelden die geraakt zullen worden door het KNVB-besluit,'' vertelt advocaat Frans de Weger. ''En dat zullen meer dan vier clubs (de twee laagst geklasseerden van de eredivisie, de twee hoogst geklasseerden van de eerste divisie) zijn."

Sportadvocaat Dolf Segaar in gesprek met de NOS: "Bijzonder is dat clubs die straks veilig zijn nadat de KNVB een besluit heeft genomen - maar bij een andere uitkomst niet - zich in een kort geding zouden kunnen voegen en daarbij stellen dat het wél een goed besluit is. Veel zal afhangen van welke solidariteit tussen clubs geregeld zal worden."

[readmore=53951]

Lees meer over
PSV ajax ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties