'Geen bekerfinale, wel groepsfase Europa League voor Feyenoord'

vrijdag 24 april 2020 00:02 82.360 keer bekeken 205 reacties Pro Shots

Als het aan de KNVB ligt bestaat de eredivisie volgend seizoen 'gewoon' uit achttien clubs. Of er degradanten of promovendi aan te pas gaan komen is nog niet duidelijk. De huidige top vier (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) heeft een voorkeur voor het behouden van RKC en ADO Den Haag in de eredivisie. 

Vanmiddag is er weer een video-call van het Bestuur Betaald Voetbal, bestaande uit de directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, waarin de keuze 'wel of geen degradatie' met de clubs uit de eredivisie overlegd gaat worden. 

Zoals het er nu naar uitziet wordt Ajax geen kampioen, maar gaat de club wel deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. AZ gaat voorronde Champions League spelen, Feyenoord zou verzekerd zijn van de groepsfase van de Europa League en PSV en Willem II mogen zich daarvoor proberen te plaatsen, zo meldt De Telegraaf.

De KNVB zal vandaag bekend gaan maken dat er geen bekerfinale gespeeld zal worden en zo wordt FC Utrecht het kind van de rekening: de club was zowel via de competitie als via het bekertoernooi nog een goede kanshebber voor een Europees avontuur. Door beide mogelijkheden zal vandaag een streep gaan.

Mochten clubs het niet eens zijn met de beslissingen die genomen gaan worden, dan kunnen ze een gang naar de voorzieningenrechter maken, maar daar maakt de KNVB zich niet heel veel zorgen over omdat rechters meestal de beslissingen van de KNVB goedkeuren. "Dan moeten die juridisch aantoonbaar faliekant verkeerd zijn en bij dit soort duivelse dilemma’s zijn er, hoe pijnlijk ook, nu eenmaal altijd slachtoffers”, aldus een betrokkene, zoals De Telegraaf hem omschrijft. 

Gerelateerd nieuws
205 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72600 leden - Op dit moment zijn 751 mensen actief, waarvan 237 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved