UEFA geeft meer ruimte om competities te beëindigen

dinsdag 21 april 2020 16:31 29.980 keer bekeken 46 reacties Pro Shots

Eerder dreigde de UEFA met uitsluiting voor Europees voetbal als een land op eigen houtje zou besluiten de voetbalcompetitie af te breken. Vandaag meldde de bond nu wel te willen luisteren naar de verhalen van landen om uitzonderingssituaties te bespreken, zodat een competitie wel afgebroken kan worden. Dan moet er sowieso wel een plan getoond worden waarin duidelijk wordt gemaakt welke clubs desbetreffend land volgend seizoen in Europa gaan vertegenwoordigen. 

Onder andere deze beslissing is genomen na een video-meeting met vertegenwoordigers van de 55 organisaties die vallen onder de Europese voetbalbond, zo meldt Voetbal International. De UEFA benadrukt wel dat de voorkeur nog steeds uitgaat naar het uitspelen van alle competities. Financieel is het voor Nederlandse clubs niet speciaal interessant om de competitie af te maken omdat FOX Sports de televisiegelden al heeft overgemaakt en spelen in lege stadions juist een extra kostenpost is. Aanstaande donderdag gaat de UEFA dieper in op de eventuele uitzonderingen die gemaakt kunnen worden.

Gerelateerd nieuws
46 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74142 leden - Op dit moment zijn 290 mensen actief, waarvan 50 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved