KNVB: ''Adviezen van het RIVM zijn leidend''

KNVB: ''Adviezen van het RIVM zijn leidend''

Het verbod op vergunninghoudende evenementen moet worden verlengd. Het OMT (Outbreak Management Team) heeft dit geadviseerd aan het kabinet. Een exacte datum wordt niet gegeven, maar burgemeesters gaven eerder al aan dat het verbod moet gelden tot minimaal 1 september.

Het uitspelen van de Eredivisie komt hiermee in groot gevaar. De KNVB heeft de afgelopen dagen wel gelobbyd om de voetballerij buiten de vergunninghoudende evenementen te houden. Mocht dit het geval zijn dan zijn er nog mogelijkheden om de huidige competitie zonder publiek uit te spelen.

De KNVB wacht de persconferentie van Mark Rutte vanavond dan ook met spanning af. De minister-president van Nederland maakt om 19:00 uur de coronamaatregelen bekend die gaan gelden na 28 april. De voetbalbond benadrukt nogmaals dat adviezen van het RIVM leidend zijn. Mocht het niet veilig zijn om te voetballen en er niet voldoende tijd zijn om de competitie uit te spelen dan gaat er direct een streep door het seizoen.

KNVB: ''Adviezen van het RIVM zijn leidend''
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties