''Logisch als Feyenoord ticket voor groepsfase Europa League ontvangt''

zondag 19 april 2020 22:44 88.940 keer bekeken 155 reacties Pro Shots

Langzaam maar zeker leggen steeds meer mensen zich er bij neer dat de competitie niet uitgespeeld gaat worden, maar hoe moet het dan met seizoen 2020/2021? Valentijn Driessen behandelt dit probleem in zijn column. "De Eredivisie, met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV voorop, wil door met twintig ploegen."

"RKC en ADO Den Haag handhaven zich, hoewel ze op directe degradatieplaatsen staan. SC Cambuur en De Graafschap promoveren, omdat ze op directe promotieplaatsen staan in de Eerste Divisie. Met twintig ploegen zijn er vier speelronden extra waarmee seizoenkaarthouders voor 50% gecompenseerd zijn voor gemiste duels dit seizoen. FOX Sports mist nu 74 competitieduels exclusief play-offs, maar krijgt die volgend seizoen allemaal terug", aldus Driessen in De Telegraaf.

Dit zal dan wel ten koste gaan van de Keuken Kampioen Divisie, die dus wel twee promovendi levert, maar geen degradanten ontvangt. Daarnaast zitten ze opgescheept met vier onaantrekkelijke jeugd-elftallen waar bijna geen inkomsten gegenereerd worden als er tegen gespeeld wordt. "De Eerste Divisie herinnert de Eredivisie, en zeker de top vier, nu fijntjes aan de veranderagenda. Daarin moest de Eredivisie inkrimpen van 18 naar maximaal 16 clubs en nu nemen ze een optie op 20 clubs."

"Een andere puzzel bij het stopzetten van de competitie is de verdeling van de Europa League-plaatsen. Logisch als Feyenoord als nummer drie het gegarandeerde ticket voor de groepsfase van de Europa League (normaal voor de bekerwinnaar bestemd) ontvangt, PSV een voorrondeticket als nummer vier krijgt, maar moet het laatste plaatsbewijs naar nr. vijf Willem II of nr. zes FC Utrecht? Willem II staat drie punten voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld en een minder doelsaldo dan FC Utrecht. Dat ontbrekende duel is Ajax-thuis. Wordt het laatste resultaat van Willem II geschrapt (2-0 verlies bij Feyenoord) dan blijft de club op vijf staan. Ook dit is een klusje voor de KNVB."

Gerelateerd nieuws
155 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 652 mensen actief, waarvan 196 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved