''Dan is het seizoen in ieder geval op een eerlijke manier beslist''

zondag 19 april 2020 17:30 98.250 keer bekeken 164 reacties Pro Shots

De voortgang van de competitie wordt steeds onwaarschijnlijker en dus komen er steeds meer plannen voor een alternatief einde van de eredivisie. FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren pleit ervoor om het einde van het seizoen onder andere te markeren met het spelen van drie topwedstrijden. "Die bekerfinale moet doorgaan. Links- of rechtsom. Net zoals het belangrijk is dat je in de competitie met zijn allen uiteindelijk op evenveel wedstrijden staat."

"Dan kun je inzetten op nog drie wedstrijden zonder publiek", waarmee van Seumeren de wedstrijden FC Utrecht - Ajax, AZ - Feyenoord en de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht bedoelt. "Gezien de inhaalwedstrijden wordt de titel dan in ieder geval op het veld gehaald. Die is dan voor AZ of Ajax."

"Dat is altijd beter dan alleen maar afwachten zonder met alternatieven te komen. (...) Wat dacht je van het scenario waarin we dan alle beslissingen in drie wedstrijden laten vallen? In de competitie staan nog twee inhaalwedstrijden die uiteindelijk niet alleen iedereen op gelijke hoogte gaan brengen maar ook nog eens beslissend kunnen zijn voor de titel", zo legt Van Seumeren uit in Voetbal International.

"Dan speel je inderdaad AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. Dat zijn wedstrijden waarin iedere club belangen heeft, ook wij want als we winnen stijgen we naar plek vijf en pakken we 750 duizend euro extra aan tv-opbrengsten. De derde wedstrijd is dan de bekerfinale. Ik voorspel je dat alle kijkrecords gebroken worden en dan is het seizoen in ieder geval op een eerlijke manier beslist."

Gerelateerd nieuws
164 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 716 mensen actief, waarvan 215 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved