Kuyt krijgt dispensatie van KNVB

Kuyt krijgt dispensatie van KNVB

Dirk Kuyt gaat dispensatie krijgen van de KNVB. De voetbalbond verleent dispensatie aan de trainers die vanwege het coronavirus hun cursus niet af kunnen ronden. Dat betekent dat Kuyt vanaf volgend seizoen hoofdtrainer mag worden. Naast Kuyt krijgen ook Kevin Hofland en John Heitinga deze dispensatie.

Dat meldt De Telegraaf. De drie oud-internationals hoopten in deze periode de hoogste trainersopleiding, UEFA Pro, af te ronden. De praktijkonderdelen van deze cursus kunnen echter door het coronavirus niet worden uitgevoerd. Voor nu mogen ze met dispensatie als hoofdcoach in het betaald voetbal aan de slag en kunnen ze op een later moment de cursus alsnog afronden om zo het diploma te halen.

''Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis, kan voor het gehele seizoen 2020/2021 dispensatie worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer aan de slag gaat in het seizoen 2020-2021'', aldus de KNVB.

[readmore=52659]

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties