Kein Geloel met Herrmann: ''Binnen week verliefd op Feyenoord''

Kein Geloel met Herrmann: ''Binnen week verliefd op Feyenoord''

Oud Feyenoord-jeugdspeler Måns Hermann stond in zijn tijd op Varkenoord te boek als de nieuwe Guidetti. Zijn doorbraak in Rotterdam bleef uit, maar de liefde voor Feyenoord bleef. In een speciale uitzending van Kein Geloel blikt hij terug.

,,Naar een nieuw land gaan, zonder vrienden en ouders, was voor mij in het begin lastig”, zegt de Zweed. ,,Maar achteraf kan ik zeggen dat ik er de mooiste tijd van mijn leven heb gehad. Ik was zó snel verliefd op die club. In de eerste week had ik met mijn ouders en zusje in De Kuip al die wedstrijd tegen Sevilla gezien. Dat was ongelooflijk, ál die fans. Als we naar de wedstrijden gingen, stond ik gewoon met de supporters te schreeuwen.”

Binnen zes maanden was Hermann de Nederlandse taal al machtig. ,,Ik woonde dicht bij de Pathé, daar had ik zo'n pas van. Ik ging heel vaak naar de bioscoop in die tijd, misschien wel vijf keer per week. Dan hoorde ik de woorden in het Engels, maar zag ik de vertaling in het Nederlands. Dat leek best op het Zweeds. Dus dan gokte ik wat de woorden betekenden. Zo heb ik de taal snel geleerd.”

Hermann heeft mooie anekdotes overgehouden aan zijn tijd toen hij het rood-witte shirt om z’n schouders droeg. ,,Ik zat op de bank tegen Ajax, omdat ik door een blessure maar dertig minuten mocht spelen. Toen supporters met vuurwerk kwamen, kon ik niet stilzitten. Ik moest gaan lopen, want ik had te veel passie. Ik kan me herinneren dat toen ik er uiteindelijk in kwam, binnen dertig seconden een gele kaart kreeg na een overtreding op Matthijs de Ligt. Misschien was het niet altijd handig om zoveel passie te hebben, maar ik was jong.”

Onder Roy Makaay, nota bene één van z’n jeugdidolen, kende hij een goed debuutseizoen in Rotterdam-Zuid. Maar in zijn tweede jaar was alles anders. Door blessures en de doorbraak van concurrentie van Nigel Robertha, kwam er in 2016 een snel einde aan z’n periode bij Feyenoord. Zijn droom om in de Kuip een ster te worden spatte weliswaar uiteen, zijn liefde voor Feyenoord verdween nooit. Nog altijd volgt Hermann de ontwikkelingen van de Rotterdammers.

Na zijn periode bij Feyenoord, verloor Hermann zijn zelfvertrouwen. Ook buiten het veld kreeg hij, door het overlijden van een vriend, een zware klap te verduren. Zijn profdroom kreeg bovendien een knauw door hartproblemen. Die zijn inmiddels na twee operaties verholpen. ,,Momenteel probeer ik mezelf om te buigen en mijn mentale weerbaarheid op te krikken. Ik probeer over die angst om dood te gaan, heen te komen. Maar ik ben geen profvoetballer meer.”

Klik hier om de gehele uitzending van Kein Geloel te beluisteren

[readmore=53854]

Lees meer over
De Kuip ajax Kein Geloel Sevilla
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties