Opnieuw internationale status voor Feyenoord Academy

Opnieuw internationale status voor Feyenoord Academy

De jeugdopleiding van Feyenoord is opnieuw gecertificeerd als Internationale Academie. Het is voor het zesde jaar op rij dat Feyenoord Academy deze status krijgt als opleidingsinstituut. Het oordeel volgt op een uitgebreid onafhankelijk onderzoek van adviesbureau NMC Bright in samenwerking met de KNVB.

Er zijn vier niveaus waar een jeugdopleiding in kan worden geplaatst: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Feyenoord Academy hoort thuis in die laatste, tevens hoogste categorie. ‘Het is een behoorlijke lijst met 65 punten waar we aan moeten voldoen,’ aldus Raymond van Meenen, manager van Feyenoord Academy.

‘Het gaat niet alleen om zaken als het aantal spelers dat we afleveren aan het eerste, maar ook om de opleidingsvisie per leeftijdsgroep en individu, het opleidingsniveau van onze technische staf, innovatie en kennisdeling, toegepaste sportwetenschap, de medische begeleiding, onze faciliteiten, samenwerking met scholen en onze trainingsprogramma’s.’

Van Meenen is trots dat Feyenoord Academy wederom voldoet aan de strenge voorwaarden die bij de status Internationale Academie komen kijken. ‘Het is een bevestiging van ons beleid. Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren mogen rusten. We blijven hard werken om de opleiding waar nodig te verbeteren en op dit niveau vast te houden.’

[readmore=53264]

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties