El Ahmadi blikt terug: ''Ik zag het in mei aan Jørgensen''

El Ahmadi blikt terug: ''Ik zag het in mei aan Jørgensen''

Momenteel kan er niet gevoetbald worden en dus is er voldoende tijd om terug te blikken. Karim El Ahmadi was de motor op het middenveld tijdens het kampioensjaar. De 35-jarige Marokkaans international blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op zijn grootste succes in zijn voetballoopbaan.

El Ahmadi is in de loop de jaren anders gaan voetballen. ''Ik besef sinds de titel dat er een verschil is tussen graag iets willen winnen of écht graag iets willen. Dat moet je ontwikkelen en daar kun je volgens mij niet jong genoeg mee beginnen. Het draait allemaal om winnen. Jarenlang was ik als jeugdspeler wel tevreden als ik zelf leuk had gespeeld, iemand bijvoorbeeld een balletje door de benen had getikt. Daar draait het niet om, maar dat moet je ervaren.''

''Ik weet ook dat iemand die iets gewonnen heeft, eigenlijk meer ervaring heeft dan iemand die jarenlang meedraait. Of noem het onvoorstelbaar belangrijke bagage,'' vervolgt El Ahmadi. Vooral Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen staken er die periode bovenuit. ''Ik zag het in mei aan Jørgensen. Die was zo rustig, terwijl hij niet eens zo oud is. Maar hij was al eens kampioen geworden, dat scheelt. De jonge spelers bij Feyenoord hebben daarom iets in hun rugzak dat ze zoveel verder kan brengen.''

El Ahmadi gaat het kampioensjaar nooit vergeten. ''2017 is een geweldig jaar geworden. De landstitel, het bereiken van het WK met Marokko, de individuele prijzen. Alles waarvoor ik jaren had geknokt, kwam opeens samen.'' De middenvelder komt momenteel uit voor Al-Ittihad en heeft een contract tot deze zomer. Hij heeft aangegeven volgend seizoen graag weer terug te keren naar Nederland en FC Twente is een optie.

[readmore=53859]

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties