Overzicht | Hoe verging het de verhuurde Feyenoorders?

vrijdag 10 april 2020 18:00 74.685 keer bekeken 114 reacties Pro Shots

Ondanks deze hectische periode en de onduidelijkheid over het afmaken van het huidige seizoen, zal Feyenoord toch ook moeten kijken naar de selectie voor volgend seizoen. Zo keert ook een aantal huurspelers deze zomer terug naar De Kuip. Hoe verging het hen afgelopen seizoen en welke plannen heeft Feyenoord met deze spelers? FR12.nl maakte een overzicht.

Bart Nieuwkoop (Willem II)

Aan het einde van de transferzomer verhuurde Feyenoord Bart Nieuwkoop aan Willem II. De rechtsback had net zijn contract in De Kuip verlengd tot de zomer van 2021, maar had door de komst van Rick Karsdorp geen uitzicht op een basisplaats. “Met de verhuur aan Willem II krijgt Bart na zijn contractverlenging een mooie kans om meer aan spelen toe te komen op Eredivisie-niveau”, verklaarde Sjaak Troost destijds op de website van Feyenoord. Ondanks enkele blessures kwam Nieuwkoop toch tot veel speelminuten. Van de 25 wedstrijden (inclusief beker) speelde hij er twintig, waarvan veertien als basisspeler. Ook Feyenoord is tevreden over zijn ontwikkeling en wil volgens het Algemeen Dagblad met de rechtsback door. “Zoals de zaken er nu voorstaan, zal Nieuwkoop met Lutsharel Geertruida moeten vechten voor een basisplek komend seizoen”, schreef clubwatcher Mikos Gouka op de website van zijn werkgever.

Crysencio Summerville (ADO Den Haag)

Na een succesvolle verhuurperiode bij FC Dordrecht, kreeg Crysencio Summerville de kans om zich op een hoger niveau verder te ontwikkelen. Bij ADO Den Haag maakte de jonge vleugelaanvaller veel speelminuten in de Eredivisie. Slechts één wedstrijd kwam hij niet in actie. Met twee goals en drie assists was Summerville in een slecht draaiend ADO betrokken bij vijf van de 25 goals. Wat Feyenoord volgend jaar met het talent van plan is, is nog niet bekend. Summervilles contract loopt nog tot 2021. 

Calvin Verdonk (FC Twente)

Het seizoen van Calvin Verdonk verliep anders dan gepland. De linksback zou voor een halfjaar verhuurd worden aan FC Twente, om vervolgens een transfer naar de Amerikaanse MLS te maken. Dat avontuur ging echter niet door en zijn verblijf in Enschede werd verlengd. Toch lijkt het er niet op dat we Verdonk nog terug gaan zien in het shirt van Feyenoord. Zijn aflopende contract werd eind maart formeel opgezegd. Feyenoord kan nog altijd met de speler in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar met een door Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia goed bezette linksbackpositie is het de vraag of dat ervan gaat komen. 

Dylan Vente (RKC Waalwijk)

Dylan Vente kreeg dit seizoen de kans om bij RKC Waalwijk veel wedstrijden in de Eredivisie te spelen. De spits kon hier echter geen potten breken. Vente kwam in achttien wedstrijden tot nog geen enkele goal of assist en raakte halverwege het seizoen zijn basisplaats kwijt. Het is de vraag wat Feyenoord, dat dit seizoen met Robert Bozenik een andere talentvolle centrumspits aantrok, met de twintigjarige Vente gaat doen. De aanvaller heeft nog een contract tot 2022 in De Kuip.

Liam Kelly (Oxford United)

Nadat zomeraankoop Liam Kelly met slechts één Eredivisie-optreden geen directe aanwinst is gebleken voor Feyenoord, mocht hij het in de tweede seizoenshelft bij Oxford United in de Engelse League One proberen. Ook dit was vooralsnog geen groot succes. In de FA Cup scoorde hij uit een fraaie vrije trap tegen Newcastle United, maar buiten dat kwam hij slechts in drie wedstrijden kort in actie. Feyenoord zal druk op zoek zijn naar een oplossing voor de middenvelder; zijn contract loopt nog tot 2022 en dit seizoen bleek dat hij een groot salaris opstrijkt.

Wouter Burger (Excelsior)

Wouter Burger greep de kans om speeltijd op te doen bij Excelsior deze winter met beide handen aan. "Burger heeft meteen een hoop verantwoordelijkheid. Hij maakt een volwassen indruk. Hij moet meteen gaan leiden", vertelde Excelsior-trainer Ricardo Moniz aan RTV Rijnmond in Burgers eerste week bij de club. Moniz is inmiddels ontslagen, maar Burger is nog altijd vaste basisspeler bij de club. Tot nu toe was hij in zeven wedstrijden goed voor één assist. Met de ervaring die hij heeft opgedaan zal Burger deze zomer terugkeren bij Feyenoord. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot de zomer van 2023.

Jordy Wehrmann, Ian Smeulers en Achraf el Bouchataoui (FC Dordrecht)

Waar FC Dordrecht halverwege het seizoen drie huurspelers terug naar Feyenoord stuurde, mochten Jordy Wehrmann en Ian Smeulers wel blijven. Ook werd Achraf el Bouchataoui gehuurd. Laatstgenoemde was vanaf zijn komst direct basisspeler. Dat gold ook voor Jordy Wehrmann, die al 24 wedstrijden speelde en daarin één keer scoorde en vier assists gaf. Ian Smeulers zat dit seizoen vooral op de bank, maar begon de laatste vier wedstrijden voor de staking van de competitie in de basis. Wehrmann en Smeulers hebben beiden een contract tot 2021, El Bouchataoui ligt tot 2022 vast. 

Gerelateerd nieuws
114 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 797 mensen actief, waarvan 209 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved