''Misschien dat er nog wedstrijden zonder publiek mogelijk zijn''

woensdag 8 april 2020 00:24 73.775 keer bekeken 325 reacties Pro Shots

Supportersverenigingen hebben zich uitgesproken over hoe zij er in staan als wedstrijden zonder publiek gespeeld gaan worden: zeventig procent van de supporters is tegen dat scenario. Virologen, aan de andere kant, denken dat volle stadions nog minstens tot in het volgende seizoen uit den boze zijn. De Duitse viroloog Alexander Kekulé: "Misschien dat er nog wedstrijden zonder publiek mogelijk zijn, maar wedstrijden met 60.000 mensen in een stadion zie ik dit jaar echt niet meer gebeuren.”

Ook de Belgische viroloog Marc Van Ranst onderschrijft die woorden. "We moeten beseffen dat het invoeren van alle maatregelen in een paar dagen is gebeurd, maar dat het terugwandelen ervan een heel traag proces zal zijn, waarbij we voortdurend moeten bekijken wat het effect is op de verspreiding van het virus. Massabijeenkomsten zoals popconcerten en voetbalwedstrijden zitten in dat proces helemaal aan het einde.”

Toch ziet Van Ranst ook mogelijkheden, zo vertelt hij aan De Telegraaf. "In een optimistisch scenario, zou je kunnen nadenken over het spelen van wedstrijden in de zomermaanden – tussen twee pieken van het virus in – zonder publiek. Daar is het voetbal eigenlijk niet voor bedoeld, maar dan zouden de wedstrijden via tv gevolgd kunnen worden. Voor zo’n scenario moet het virus wel teruggebracht zijn richting nul. Die kans acht ik niet groot, maar het is niet uitgesloten”

Gerelateerd nieuws
325 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 58 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 1674 mensen actief, waarvan 451 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved