KNVB zet vol in op doorvoetballen

KNVB zet vol in op doorvoetballen

Ajax, PSV en AZ willen de competitie het liefst per direct beëindigen, maar de KNVB ziet dit nog niet als een mogelijkheid. De voetbalbond zet volgens het Algemeen Dagblad vol in op het uitspelen van de competitie. Dat is vandaag in een conference call besproken met de clubs.

Als het RIVM akkoord gaat hoopt de KNVB half juni de inhaalwedstrijd AZ - Feyenoord te laten spelen. In het weekend daarna - 19, 20 en 21 juni - zouden de competities in het betaalde voetbal dan weer volledig kunnen worden hervat. Vermoedelijk dan nog zonder publiek. Half mei moet er dan weer getraind gaan worden. Ook het is de bedoeling dat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht nog gespeeld gaat worden. Het is de bedoeling dat die voor het einde van de competitie wordt afgewerkt.

''Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen. Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen.”

''Er staan nog veel zaken open, vanwege externe factoren, omstandigheden en voorwaarden vanuit overheid, de UEFA en de FIFA,'' vervolgt de KNVB. ''Op die ontwikkelingen zal zo snel mogelijk geanticipeerd worden. Dat zullen we doen in samenspraak met de mensen en instanties met wie we vandaag in goed overleg waren. En ook dan zal de focus gericht zijn op het uitspelen van de competities. Al beseffen we terdege dat dat een lastige opgave wordt.''

Mark Rutte
Premier Mark Rutte kan nog niet met zekerheid zeggen of betaaldvoetbalclubs in mei weer mogen trainen. Om in juni weer te beginnen met voetballen, moeten clubs in mei al gaan trainen. ''We hebben gezegd dat de vergunningsplichtige evenementen tot 1 juni zijn verboden'', zei Rutte tijdens zijn persconferentie. ''Wat dat betekent voor trainen zou ik moeten nakijken. Ik heb het bericht gelezen dat de KNVB half juni weer wil beginnen. In de week voor 28 april gaan wij zeggen wat we in de periode daarna gaan doen. Misschien kunnen we dan ook iets melden over de periode na 1 juni. Maar ik kan er nu niet op vooruitlopen. Het risico of trainen mag is er een voor de KNVB en de juristen.''

[readmore=53850]

Lees meer over
PSV KNVB FC Utrecht ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties