Derksen: ''Ze hebben niets aan een stadion dat geen zak opbrengt''

dinsdag 7 april 2020 00:01 124.335 keer bekeken 195 reacties Pro Shots

De coronacrisis en de eventuele oplossingen blijven voorlopig het gesprek van de dag. Ook de mannen van Veronica Inside gingen weer in op de huidige situatie en de gevolgen voor de eredivisie vanwege het virus. Gisteren had het programma Chris Woerts te gast om te duiden hoe de clubs omgaan met de crisis. "PSV, Ajax, Feyenoord en AZ hadden afgesproken om met een gezamenlijk standpunt naar buiten te komen."

"Dat was, dacht ik, donderdag en uiteindelijk heeft Marc Overmars een beetje voor zijn beurt gesproken en zijn eigen mening naar buiten gebracht. Tot boosheid van Feyenoord eigenlijk, want die zeiden 'als we naar buiten komen moeten we een gebaar van solidariteit maken, we zitten er samen in en we moeten er samen uitkomen'. Eigenlijk hadden de vier topclubs afgesproken om er met een gezamenlijk standpunt uit te komen en te zeggen 'jongens, we gaan stoppen, maar dit gaan we in de pot stoppen. Uit de Europese inkomsten gaan we een x-bedrag halen en dat gaan we solidair verdelen in de eredivisie', want ze zitten allemaal in de shit eigenlijk." 

Vandaag is er het overleg tussen de clubs en de KNVB, maar Woerts verwacht niet dat er een definitief besluit gaat komen. "De clubs zijn verdeeld, of de KNVB moet met een plan komen van 'zo gaan we het aanpakken'. Er zijn clubs die willen stoppen en er zijn clubs die willen doorgaan, dus er zal nooit een consensus komen. Ik denk dat er pas een uitslag komt op 28 april of er moet [vandaag] een plan komen van 'we gaan ons focussen op volgend seizoen en de gelden die binnenkomen uit Europa, die gaan we verdelen'."

Feyenoord is in ieder geval niet de club die dwarsligt in deze tijden, aldus Woerts. "Feyenoord heeft de afgelopen dagen ook gezegd dat ze overal aan mee willen werken, maar wel op basis van solidariteit. Feyenoord zegt dus ook: we willen best met twintig ploegen spelen (geen degradanten uit de eredivisie, wel twee promovendi uit de Keuken Kampioen Divisie -red.), we willen best 40% afstaan (van de Europese inkomsten - red.), maar het moet wel gedragen worden door ons allemaal. Feyenoord heeft nu de zwarte piet een beetje toegeschoven gekregen, maar Feyenoord zegt: we hebben maar een belang en dat is het overeind houden van de bedrijfstak." 

Jan Boskamp komt via facetime ook nog even langs in het programma. Hij vindt het jammer dat de competitie stilgelegd is. Lachend: "Wij geven de dubbel weg." Woerts vertelt dat de ontwikkeling van Feyenoord City minstens tot 1 juni geen prioriteit heeft, Boskamp vindt dat jammer, want een nieuw stadion ziet hij wel zitten. "Ik persoonlijk hoop van wel. Sportief is dat denk ik beter, dat we dan meer kunnen investeren. Dat hoop ik dan. Er zal wel even overheen gaan, laten we eerst maar hopen dat die klotecrisis voorbijgaat."

Johan Derksen heeft zo zijn bedenkingen. "Ik heb begrepen dat er een herziening is geweest van het bestemmingsplan en dat de gemeente Rotterdam er nu wel toe geneigd is om het er door te duwen omdat de mensen met andere zaken bezig zijn, maar Feyenoord is er toch een beetje huiverig voor: die willen een nieuw stadion, maar wel een stadion waar ze financieel beter van worden. Ze hebben niets aan een stadion dat geen zak opbrengt. Het is nu wel een goede periode om iets er door te duwen, want er ligt ongetwijfeld een mooie maquette van het nieuwe stadion in het gemeentehuis, maar de mensen gaan nu niet de deur uit om daar te gaan kijken en protest aan te tekenen. Daar moet je nu dus voor waken, dat er dingen beslist worden die je eigenlijk niet wil."

Gerelateerd nieuws
195 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74142 leden - Op dit moment zijn 393 mensen actief, waarvan 78 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved