Gio over Sinisterra: ''Hij was eigenlijk nog een junior''

zondag 5 april 2020 21:09 106.485 keer bekeken 209 reacties Pro Shots

Dat het seizoen stilgelegd is vanwege het coronavirus wordt door elke voetbalclub volledig geaccepteerd en als zeer logisch gezien. Als er wat dieper gekeken wordt, dan is het voor clubs die net in een 'flow' zaten, zoals Feyenoord, extra jammer dat het seizoen stilgelegd is, zo vindt ook oud-Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst. "Het afbreken van het seizoen is zonde voor Feyenoord."

Gio blikt in De Telegraaf terug op zijn tijd bij Feyenoord, onder andere op het moment dat hij Justin Bijlow als keeper verkoos boven Kenneth Vermeer. "We werden voor gek verklaard, maar nu roept men dat hij klaar is voor het EK. Het is mooi om te zien dat Justin zich zo heeft ontwikkeld." Sowieso zou Van Bronckhorst te weinig oog hebben gehad voor de talenten (van Varkenoord), maar Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Luis Sinisterra en Orkun Kökcü debuteerden onder hem in Feyenoord 1. "Als coach haal je talenten bij een eerste elftal omdat je hun potentie ziet. Daarna moeten die talenten stappen maken. Het gaat niet alleen om de technische begaafdheid, een talent moet ook met druk en spanning omgaan, fysiek klaar zijn om elke wedstrijd te spelen."

"Ik zag iedere speler zijn eigen ontwikkeling doormaken. Luis Sinisterra is misschien het beste voorbeeld. Die was door Martin van Geel gekocht omdat onze scouts zijn talent zagen. Maar toen hij ging meetrainen, zag je dat hij eigenlijk nog een junior was. We waren het met elkaar eens dat hij nog wel een of twee jaar nodig zou hebben, voordat hij er echt zou staan. We stippelden een pad voor hem uit, hij trainde goed en pakte wedstrijden mee in het beloftenelftal. Prachtig om te zien dat het nu zijn vruchten afwerpt en hij belangrijk voor Feyenoord is geworden."

In februari was Van Bronckhorst nog even op het trainingscomplex 1908. "Het was hartstikke leuk om iedereen weer te zien. Ze hebben het begin dit seizoen heel moeilijk gehad, dan is het dubbel zo knap als je het kan omzetten naar de situatie zoals die nu is op de ranglijst en met het bereiken van de bekerfinale. Ik heb jaren deel uitgemaakt van de club. Eerst als speler in de jeugd en in het eerste elftal, daarna als assistent en uiteindelijk als hoofdtrainer. Nu is het als buitenstaander voor mij mooi om te zien hoe iedereen zich ontwikkelt."

Gerelateerd nieuws
209 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 688 mensen actief, waarvan 206 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved