TERUG IN DE TIJD: Feyenoord op weg naar weer een cup

TERUG IN DE TIJD: Feyenoord op weg naar weer een cup

Deze tijd zonder voetbal zorgt bij veel mensen voor ontwenningsverschijnselen. FR12.nl zal in de archieven op zoek gaan naar bijzondere, legendarische, bizarre, ludieke en welke-naam-je-er-ook-aan-wil-geven gebeurtenissen die ons weer terubrengen bij minstens opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van Feyenoord.

​Vandaag precies 21 jaar geleden stond de derby tegen Sparta op het programma voor Feyenoord. Feyenoord wist de wedstrijd met 1-0 te winnen en zou een week later, na een 0-2 achterstand, met 4-2 van FC Utrecht winnen om weer een week later thuis tegen NAC (2-2) kampioen te worden.

* Feyenoord verloor dat seizoen slechts eenmaal thuis: 1-2 tegen AZ. Verder werd er thuis drie keer gelijk gespeeld: Roda JC (1-1), Ajax (1-1) en de kampioenswedstrijd tegen de uiteindelijke degradant NAC (2-2).

* Uit wisten Vitesse en FC Twente Feyenoord op 1-1 te houden. Willem II was de enige club die op eigen bodem van Feyenoord wist te winnen terwijl de Rotterdammers nog geen kampioen waren.

* Na het kampioenschap volgden nog twee nederlagen: Roda JC bleef dat seizoen ongeslagen tegen de landskampioen door, na het gelijkspel in de uitwedstrijd, thuis met 1-0 te winnen en Ajax rolde een b-elftal van Feyenoord een week na het kampioenschap met 6-0 op.

* Feyenoord wist dat seizoen maar liefst 25 wedstrijden te winnen, waaronder twee keer de derby tegen Sparta (1-0 en 1-2).

[readmore=53798]

Lees meer over
Willem II Vitesse FC Utrecht ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties