Onderhoud stadion gaat gewoon door: ''Het is heel onwerkelijk''

zaterdag 4 april 2020 17:28 85.765 keer bekeken 103 reacties Pro Shots

De competitie ligt voorlopig stil, maar het onderhoud van De Kuip gaat gewoon door. Grasspecialisten en technici zijn dagelijks aan het werk om de grasmat en het stadion dusdanig bij te houden dat er gelijk weer gevoetbald kan worden zodra dat weer mag. "Als de KNVB het besluit neemt dat het weer kán, dan zijn we er klaar voor."

Manager facilitaire zaken Harro van Est vertelt in het Algemeen Dagblad over de werkzaamheden. "Het is heel onwerkelijk. Ondanks de coronacrisis moeten de werkzaamheden doorgaan. Alleen verschuiven ze wat. We pakken ook dingen op die we normaal pas tijdens de zomer- of winterstop doen. Daar hebben we nu meer tijd voor. Dat is het rare aan de situatie."

Installaties zoals de sprinklerinstallatie en de brandmeldcentrale worden onderhouden. Ook de wettelijke keuringen gaan gewoon door. "Hoe zijn het beton en het staal eraan toe? Aan de hand daarvan pakken we eventuele problemen aan. En wat denk je van legionellaspoelingen? We hebben natuurlijk een enorm netwerk liggen en als dat water te lang stil blijft staan, dan moet dat periodiek doorstromen. Daar zijn we ook een aantal dagen per week zoet mee."

"Het gras groeit natuurlijk gewoon door. Met veel passie en liefde wordt de mat verzorgd, maar ook de trainingsvelden op 1908 en vijf velden op Nieuw Varkenoord. In het stadion wordt drie keer per week gemaaid, want als je dat niet zou doen krijgt het gras een flinke dreun. Dat moet je bijhouden. Dit moet ook in de toekomst het beste veld van Nederland blijven."

Gerelateerd nieuws
103 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73587 leden - Op dit moment zijn 997 mensen actief, waarvan 231 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved