UEFA herhaalt: ''Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer''

UEFA herhaalt: ''Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer''

Hoewel het nog niet duidelijk is of de competitie voortgezet gaat worden. Verschillende clubs, waaronder Ajax, AZ en PSV, uitgesproken dat ze liever zien dat de competitie per direct beëindigd wordt. UEFA voorzitter Aleksander Ceferin waarschuwt vrijdagmiddag de clubs en landen opnieuw die eigenhandig beslissen om de competitie stop te zetten.

"Dit is niet de manier. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer,'' vertelt Ceferin. ''Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt. Daarom zeg ik: België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen."

Zolang het nog niet duidelijk is dat het onverantwoord is om de competities uit te spelen houdt de UEFA alle opties open, zo, meldt Voetbal International. Het blijft dus ook mogelijk dat de competities in lege stadions uitgespeeld worden. "Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal.''

Ook Feyenoord heeft een brief ontvangen van de UEFA, zo laat Mark Koevermans weten. ''Als we er niet alles aan zouden doen om de competitie uit te spelen, dan zou dat consequenties hebben voor de Europese tickets. Stel dat dat gebeurt en we missen de Europa League, dan heeft dat enorme impact. Maar dat is nog in de toekomst kijken.''

[readmore=53817]

Lees meer over
PSV UEFA ajax coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties