Feyenoord wijzigt van koers: ''Persoonlijk en nog laf ook''

Feyenoord wijzigt van koers: ''Persoonlijk en nog laf ook''

Wat moet er nu gebeuren met de Eredivisie? De KNVB werkt aan een plan om de competitie in juni te hervatten en voor 3 augustus uit te spelen. Verschillende clubs willen het seizoen het liefst per direct stoppen en daar is een flinke discussie over losgebarsten.

Ajax heeft via Marc Overmars hun standpunt duidelijk laten blijken in De Telegraaf. De Amsterdammers zetten het liefst een streep door het seizoen. Feyenoord heeft via een officieel statement duidelijk gemaakt eerst de vergadering van dinsdag af te wachten en hekelt het feit dat clubs via de media communiceren.

Het statement van algemeen directeur Mark Koevermans staat haaks op wat Feyenoord heeft aangegeven tijdens de vergaderingen tussen Ajax, PSV en AZ. De Rotterdammers leken in eerste instantie mee te gaan met stelling van de top vier, maar wijzigde plotseling van koers, zo onthult Telegraaf-journalist Valentijn Driessen.

''Wat ik gisteren begreep is dat Mark Koevermans niet in de call zat. Die had de financieel directeur (Pieter Smorenburg, red). Toen ging eigenlijk iedereen ervan uit dat Feyenoord ook zou meegaan met AZ, PSV en Ajax. Hij moest nog wel toestemming krijgen en die heeft hij niet gekregen. Mark Koevermans kwam later met een verklaring op de website dat ze willen wachten. Desnoods een paar weken. Dat is ook mede ingegeven met de houding van Joris van Benthem, de jurist, op de achtergrond.''

''Die ziet allemaal juridische valkuilen. Op het moment dat iemand anders een beslissing neemt sta je juridisch sterker. Dus die hebben eigenlijk gezegd: wij willen wachten. Wat ik heel laag vond van Koevermans in zijn verklaring dat hij het in het persoonlijke trok naar Overmars. Ze hadden het verteld nadat PSV en AZ ook kenbaar hadden gemaakt te willen stoppen en dan kan het ook op AZ en PSV slaan. Het was een soort persoonlijk PR.

''Het was persoonlijk en nog laf ook, want hij noemde geen namen'', vult Ajax-watcher Mike Verweij aan. Driessen: ''Mark Koevermans weet, stel dat het om Marc Overmars ging, niet wat er in zijn omgeving allemaal heeft afgespeeld, bijvoorbeeld met Corona. Ik suggereer niet dat er wat is gebeurd, maar je kan het niet maken. Je moet het niet in het persoonlijke trekken.''

Verweij begrijpt het officiële standpunt van Feyenoord nu dan ook niet. ''Het gekke is dat er voor het Eredivisie overleg ook nog overleg is geweest tussen de topclubs. Daarin heeft Feyenoord ook aangegeven om de andere drie te volgen. Ze stonden in principe achter de andere drie.'' Driessen concludeert: ''Dat is een juridisch aspect.''

[readmore=53820]

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties