''Vertrouwen dat voetbal de komende maanden kan worden hervat''

vrijdag 3 april 2020 00:25 68.130 keer bekeken 278 reacties Pro Shots

Er is een aantal clubs in Nederland dat, met het oog op de ranglijst, liever vandaag dan morgen de competitie wil beëindigen, maar de UEFA heeft middels een brief laten weten dat het in deze fase stoppen van de competitie gevolgen kan hebben voor de Europese tickets van landen of clubs die zich nu al terugtrekken vanwege de dreiging van het coronavirus.

België is inmiddels al gestopt met de competitie en zowel Ajax, AZ, PSV, PEC Zwolle als Fortuna Sittard zien ook wel wat in het afsluiten van de Nederlandse competitie. De UEFA geeft geen gehoor aan die oproep: "We zijn vol vertrouwen dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden hervat, waarbij de openbare autoriteiten de voorwaarden bepalen. Wij vinden dat elke beslissing om nationale competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet gerechtvaardigd is."

Dit wil niet zeggen dat de competitie niet alsnog definitief afgelopen is, maar de UEFA houdt de optie open dat er toch nog gespeeld kan worden, wellicht al halverwege mei. "Zonder iemand achter te laten." Zo benadrukt de UEFA dat iedereen, mocht er verder gespeeld worden, mee moet doen. Competities of ploegen die niet willen wachten tot het seizoen definitief geannuleerd wordt, zullen in het nieuwe Europese seizoen sancties kunnen verwachten: uitsluiting van Europees voetbal behoort dan tot de mogelijkheden.  

De KNVB zal op 7 april vergaderen over de twee overgebleven opties: stoppen of in de zomer doorvoetballen. In Nederland wordt er in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald, zo meldt Voetbal International.

Gerelateerd nieuws
278 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 70 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73601 leden - Op dit moment zijn 548 mensen actief, waarvan 99 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved