''Vertrouwen dat voetbal de komende maanden kan worden hervat''

''Vertrouwen dat voetbal de komende maanden kan worden hervat''

Er is een aantal clubs in Nederland dat, met het oog op de ranglijst, liever vandaag dan morgen de competitie wil beëindigen, maar de UEFA heeft middels een brief laten weten dat het in deze fase stoppen van de competitie gevolgen kan hebben voor de Europese tickets van landen of clubs die zich nu al terugtrekken vanwege de dreiging van het coronavirus.

België is inmiddels al gestopt met de competitie en zowel Ajax, AZ, PSV, PEC Zwolle als Fortuna Sittard zien ook wel wat in het afsluiten van de Nederlandse competitie. De UEFA geeft geen gehoor aan die oproep: "We zijn vol vertrouwen dat het voetbal in de komende maanden weer kan worden hervat, waarbij de openbare autoriteiten de voorwaarden bepalen. Wij vinden dat elke beslissing om nationale competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet gerechtvaardigd is."

Dit wil niet zeggen dat de competitie niet alsnog definitief afgelopen is, maar de UEFA houdt de optie open dat er toch nog gespeeld kan worden, wellicht al halverwege mei. "Zonder iemand achter te laten." Zo benadrukt de UEFA dat iedereen, mocht er verder gespeeld worden, mee moet doen. Competities of ploegen die niet willen wachten tot het seizoen definitief geannuleerd wordt, zullen in het nieuwe Europese seizoen sancties kunnen verwachten: uitsluiting van Europees voetbal behoort dan tot de mogelijkheden.

De KNVB zal op 7 april vergaderen over de twee overgebleven opties: stoppen of in de zomer doorvoetballen. In Nederland wordt er in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald, zo meldt Voetbal International.

[readmore=53816]

Lees meer over
PSV UEFA KNVB PEC Zwolle ajax Fortuna Sittard coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties