'Feyenoord hoeft spelers niet om salarisoffer te vragen'

'Feyenoord hoeft spelers niet om salarisoffer te vragen'

Onder andere Juventus en Barcelona hebben door de coronacrisis hun spelers gevraagd om genoegen te nemen met salarisvermindering. De clubs kunnen daardoor het overige personeel van de club blijven betalen. De topclubs Ajax, AZ, PSV en Feyenoord hoeven hun spelers echter niet om een salarisoffer te vragen.

Dat meldt De Telegraaf. De clubs voeren een ‘structureel gezond financieel beleid’, laten ze weten aan de krant. De Eredivisie-top kan sowieso tot het einde van het seizoen aan alle salarisverplichtingen voldoen. Dat hebben de clubs duidelijk gemaakt aan de spelersraden en overige werknemers.

Mocht de coronacrisis voortduren tot in het nieuwe seizoen, dan zou de top-vier misschien genoodzaakt zijn om spelers salaris in te laten leveren. Mocht er definitief een streep gaan door het huidige seizoen, verwachten de topclubs geen onoverkomelijke financiële schade. Hoe hoog de kosten zullen oplopen, is afwachten.

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties