UEFA vergadert woensdag over gevolgen coronacrisis

UEFA vergadert woensdag over gevolgen coronacrisis

De UEFA gaat woensdag vergaderen over de gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalwereld. Namens de KNVB zal secretaris-generaal Gijs de Jong meepraten. Het zal naar verwachting vooral gaan over het uitspelen van de nationale competities en het openen van de transfermarkt.

Twee weken geleden werd al bekend gemaakt dat het EK verplaatst zal worden naar de zomer van volgend jaar. Dit geeft de nationale bonden meer tijd en ruimte om de nationale competities uit te kunnen spelen. De Engelse krant The Times oppert dat de competities waarschijnlijk tot in augustus afgerond kunnen worden en dat het volgende seizoen korter wordt.

Officieel loopt het seizoen tot 30 juni, maar de kans is dus groot dat de competities dan nog niet zijn afgerond. De FIFA werkt aan een plan om de transfermarkt, die eigenlijk op 1 juli opengaat, pas open te stellen als de competities zijn uitgespeeld. Ook gaat de FIFA onderzoeken wat er moet gebeuren met contracten die op 30 juni aflopen. Mogelijk komt er woensdag meer duidelijkheid over al deze zaken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties