''We zijn er heel snel in geslaagd een eenheid te creëren''

zaterdag 28 maart 2020 14:10 93.615 keer bekeken 92 reacties Pro Shots

John de Wolf heeft een roerig half jaar achter de rug. Hij zag zijn droom om assistent-trainer van Feyenoord te worden in vervulling gaan, maar verloor in korte tijd ook een goede persoonlijke vriend en zijn zeer gewaardeerde collega Carlo de Leeuw. "Ik had net een vriend van me begraven en toen kwam het bericht over Carlo. Dat was heftig."

"We wisten natuurlijk dat het niet goed ging, maar op dat moment slaat het in als een bom. Als club, spelersgroep en staf zijn we daarmee heel goed omgegaan, denk ik. We hebben waardig afscheid genomen van Carlo. De dag dat het gebeurde, wonnen we de bekerwedstrijd in Heerenveen. Daags voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn we met z’n allen naar de crematie gegaan. Het klinkt misschien raar, maar soms gebeuren er dingen – waar je natuurlijk totaal niet op zit te wachten – die de saamhorigheid binnen de groep nog meer versterken en voor verbinding zorgen. Dat is rond de dood van Carlo wel gebeurd."

"Zo’n ingrijpende gebeurtenis kan twee kanten opslaan. Het had ook verlammend kunnen werken. Maar er is juist een heel goede energie losgekomen. We stonden in die fase enorm dicht bij elkaar en dat zag je terug in het veld. De emoties die erbij horen als zo’n geliefde jongen van de club wegvalt, hebben we als collectief goed kunnen verwerken. Gelukkig is niemand van de leg geraakt. Het zijn juist de spelers die daarin het voortouw hebben genomen. Echt chapeau", aldus De Wolf in Voetbal International. "De dood van Carlo overschaduwt natuurlijk alles, maar de club stond er sportief niet goed voor toen de nieuwe staf het overnam. We zijn er heel snel in geslaagd een eenheid te creëren. Met heel simpele motto’s: doe gewoon, beide benen op de grond, keihard werken voor elkaar, één kapitein op het schip, duidelijkheid. Dan zie je wat je binnen korte tijd kunt bewerkstelligen."

Het leverde uitstekende resultaten op dankzij Dick Advocaat, Cor Pot en De Wolf. De oud-verdediger werd zelf in 1993 kampioen met Feyenoord in een, net als nu, zeer moeilijk te verslaan elftal. "Die parallellen zijn er zeker, maar ik denk dat de groep van nu meer kwaliteit heeft. Voetbaltechnisch vooral. Er is ook een grote wil om sterker en fitter te worden. Dus laten we hopen dat we die eerste nederlaag nog lang kunnen uitstellen."

Gerelateerd nieuws
92 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 22 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72581 leden - Op dit moment zijn 546 mensen actief, waarvan 165 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved