''De sterken moeten het dragen voor de zwakkeren''

vrijdag 27 maart 2020 09:00 64.315 keer bekeken 90 reacties Pro Shots

De coronacrisis gaat de clubs hard raken en de UEFA, FIFA en FIFPro moeten zo snel mogelijk in actie komen. De bonden hebben voldoende financiële middelen om minder daadkrachtige clubs te steunen zodat ze de komende maanden niet omvallen.

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is het tijd voor actie. "De FIFA, de UEFA en spelersvakbond FIFPro zijn schathemeltjerijk en zullen hun financiële reserves moeten gebruiken om clubs te helpen. Dat was ook de uitkomst van een videoconferentie die ik recent had met de wereldbond van agenten. En ook spelers én makelaars moeten hun financiële bijdrage leveren."

Diverse spelers hebben al aangeboden salaris te willen inleveren. "Dat is mooi, maar dat moet je niet alleen doen, dat moet gezamenlijk. Anders heb je altijd een speler die zal zeggen: je komt niet zomaar aan mijn geld. Voor de grootverdieners mag dat geen probleem zijn. Maar bijvoorbeeld de eerste divisie moet je ontzien. Het is nogal een verschil of je 30.000 euro bruto of 3 miljoen verdient. De sterken moeten het dragen voor de zwakkeren.''

Jansen verwacht niet dat clubs met miljoenen gaan strooien aankomende transferperiode, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. ''Maar als iedereen in de ellende zit en gezinnen in de problemen komen, dan vallen zulke miljoenentransfers toch niet te verantwoorden? Leef je dan echt in een ei? Dan zit je volgend seizoen maar met dezelfde selecties, dan sla je maar een jaartje over. Is dat dan zo erg? Maar ik vrees dat ik een roepende in de woestijn ben."

Gerelateerd nieuws
90 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72159 leden - Op dit moment zijn 31 mensen actief, waarvan 34 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved