Van Marwijk: ''KNVB moet de lopende competities afkappen''

Van Marwijk: ''KNVB moet de lopende competities afkappen''

KNVB, Eredivisie CV, clubs én de overheid gaan vandaag in overleg over verscherpte maatregelen van het kabinet. Het is tot 1 juni niet mogelijk om te voetballen in Nederland en de grote vraag is hoe wat er moet gaan gebeuren met het huidige seizoen. De KNVB heeft diverse scenario's klaarliggen. De grote vraag die nu leeft is of er überhaupt nog gevoetbald kan worden dit seizoen.

Volgens oud-Feyenoorder Bert van Marwijk moeten we volgend seizoen pas weer beginnen met voetballen in Nederland. ''Ik vind ook dat het amateur- en profvoetbal een streep moeten zetten en de KNVB de lopende competities moet afkappen. Tot hier en niet verder, haal een noodscenario uit de kast en kijk vervolgens hoe het virus zich ontwikkelt en wanneer we het normale leven kunnen hervatten'', vertelt de oud-trainer in gesprek met De Telegraaf.

Feyenoord zat in een flow en wat voor gevolgen gaat dat hebben als er toch nog gevoetbald kan worden? ''Ploegen die geen goede serie achter de rug hadden zoals Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle bijvoorbeeld zullen een boost krijgen omdat zich een nieuwe kans aandient en geblesseerde spelers terugkeren. Maar elftallen in een positieve flow zoals AZ, Feyenoord en VVV-Venlo zullen zich afvragen of ze dat goede gevoel direct weer te pakken krijgen. Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen ten opzichte van AZ en Feyenoord. ADO Den Haag had het min of meer opgegeven en zal dit als een nieuwe situatie beschouwen en die laatste kans willen grijpen om niet te degraderen.''

''Ik vergelijk het met de nacompetitie. Daar komen ploegen in die zich in de allerlaatste seconde hebben gekwalificeerd en dus in een positief moment zitten. Terwijl andere ploegen directe promotie net zijn misgelopen en in een negatieve sfeer verkeren. Je ziet daarom regelmatig dat de nummer zes of zeven van de Keuken Kampioen Divisie uiteindelijk promoveert naar de Eredivisie.''

[readmore=53749]

Lees meer over
PSV ajax ADO Den haag Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties