De Wolf: ''Daar kan ik soms erg boos van worden''

De Wolf: ''Daar kan ik soms erg boos van worden''

Afgelopen weekend stond eigenlijk de Klassieker op het programma. Door de coronacrisis is al het voetbal in Nederland uitgesteld tot minimaal 1 juni. John de Wolf had veel vertrouwen in de Klassieker gehad.

De Wolf werd zondagavond gebeld in de uitzending van Sporttekort. Omdat ook Ziggo Sport maatregelen heeft getroffen vanwege het coronavirus, presenteren Wytse van der Goot en John van Vliet het programma vanuit huis. ''Als de Klassieker vandaag was doorgegaan, had ik de uitslag rond dit tijdstip al geweten. Dan waren we nu feest aan het vieren'', knipoogt De Wolf. ''Nee, dat moet je natuurlijk altijd nog afwachten. We zaten in de bekende flow. Maar nogmaals, voetbal is op dit moment bijzaak. Iedereen vindt het natuurlijk hartstikke vervelend, maar ik vind het nog veel erger wat er op dit moment in Europa en Nederland gebeurt.''

Dit weekend stond er dus geen Klassieker op het programma, maar Feyenoord en Ajax besloten al het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken met de slogan 'Hand op hand voor onze dapp're strijders in de zorg'. ''Dat was inderdaad een prachtig gebaar. Dat de grootste clubs uit Nederland de handen ineen slaan, hun rivaliteit overstag gooien en dan het zorgpersoneel zo steunen, dat was een fantastisch gebaar'', vervolgt De Wolf.

''We moeten luisteren naar de mensen die er verstand van hebben. Dat is soms best wel moeilijk, maar je moet doen wat je opgedragen wordt en op dit moment is dat zoveel mogelijk thuis zitten. Daar moeten we ons dan allemaal aan houden. Ik heb er niet voor gestudeerd, maar de mensen die dat wel gedaan hebben zeggen dat we ons daaraan moeten houden. Dan word ik echt gek van mensen die naar het park gaan.''

''Tuurlijk zit het in dat geval niet mee dat het op dit moment lekker weer is. Nu wil iedereen graag naar buiten toe. Maar dan vergeet je even wat voor ellende er op dit moment allemaal speelt. En voor dat je het weet heb jij het straks, of iemand in je directe omgeving. Dan vind ik het ongelofelijk dat dat nog steeds niet duidelijk is en mensen naar buiten blijven gaan. Daar kan ik soms erg boos van worden'', sluit De Wolf af.

[readmore=53735]

Lees meer over
ajax John de Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties