KNVB-voorzitter: ''Als dat het scenario wordt is het klaar''

zondag 22 maart 2020 23:31 179.790 keer bekeken 368 reacties Pro Shots

Of en hoe de eredivisie hervat gaat worden zal nog lange tijd onduidelijk zijn. KNVB-voorzitter Just Spee legt de opties voor die op dit moment op tafel liggen, maar benadrukt dat er nog volledig geen duidelijkheid is. "Wij hebben de wijsheid niet in pacht. We rekenen erop dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. Dat is het enige dat we écht weten."

"We hebben een paar weken nodig om de spelers fit te krijgen voor de wedstrijden. Je kunt niet op 7 april beginnen. Als je dan telt blijven er heel weinig weken over om de wedstrijden uit te spelen. We hebben al besloten om de bekerfinale uit te stellen, want 19 april was te kort op 6 april, maar als we nog verder gaan schuiven wordt het krap. Die kans is heel groot", aldus Spee tegen de NOS.

Dan is er nog de datum 30 juni. "Dan loop je tegen het volgende probleem aan: 30 juni is een belangrijke datum, want daarna lopen alle contracten af. Wat moet je je dan voorstellen? Dat Hakim Ziyech op 28 juni voor Ajax speelt en op 3 juli voor Chelsea? Zo makkelijk is dat niet. We weten niet hoe dat eruit ziet."

"We benaderen het in stappen. De minister-president zei dat je 100% beslissingen moet nemen met 50% zekerheid. Dat geldt ook voor ons. We hebben geen idee wat de situatie is, maar we hebben een aantal scenario's ontwikkeld. Het eerste scenario is dat we hem met publiek gewoon uitspelen."

"Het tweede scenario is dat je hem uitspeelt, maar deels zonder publiek. Als dat ook niet lukt komen we in de situatie dat we wedstrijden schrappen, maar dat moeten we wel intelligent doen. Dan verander je de regels van het spel terwijl het spel bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. Er worden nu scenario's ontwikkeld. In Italië zeggen ze al dat ze pas in oktober weer gaan voetballen. Als dat het scenario wordt is het klaar, want wat gaan we dan doen?"

Gerelateerd nieuws
368 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 97 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74781 leden - Op dit moment zijn 1070 mensen actief, waarvan 179 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved