''Wel handig om die jongen achter de hand te hebben''

vrijdag 20 maart 2020 07:36 130.915 keer bekeken 208 reacties Pro Shots

John de Wolf zal normaal gesproken ook de komende twee jaar deel uit blijven maken van de staf van Feyenoord. Dat nieuws kon op louter positieve reacties rekenen, maar deed gelijk de vraag rijzen of dat ook betekende dat Dick Advocaat zijn contract bij de Rotterdammers zou gaan verlengen. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Het feit dat de club de optie licht in het contract van De Wolf zegt ook wel wat."

"Als Advocaat had gezegd dat hij bij wijze van spreken een andere assistent wilde, dat hij niet tevreden was, dan was het misschien niet gebeurd. Hij is zeer te spreken over de rol die John invult bij Feyenoord", aldus Krabbendam op de radio van Voetbal International. "Iedereen bij Feyenoord is daar blij mee. Ze hebben een staf die prima op elkaar is ingespeeld, met De Wolf, met Bakkati, met Cor Pot, met Advocaat."

Een van de redenen dat De Wolf een ideale assistent voor Advocaat is, is nogal duidelijk. "Dat hij geen ambitie heeft om zelf op die stoel te zitten, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat kan ook niet, want hij heeft het diploma niet. Een aantal jaar geleden vertelde hij al dat het zijn droom en ambitie was om binnen het betaalde voetbal een hoofdtrainer te assisteren." Daarnaast heeft De Wolf ook specifieke kwaliteiten. "Natuurlijk, hij heeft zelf op hoog niveau verdedigd en kent alle trucs: hoe je jezelf moet positioneren, wat je moet doen bij luchtduels, bij standaardsituaties. Daar kun je in ieder geval altijd jonge spelers mee helpen." 

Maar ook een speler als Sven van Beek. "Die is op de weg terug. Voor hem is zo'n situatie ook vervelend: je komt terug van een blessure en je staat op het punt om echt je rentree te maken, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen, trainen: dat gaat nu eventjes niet door. Het is ook niet zo heel breed achterin. Een fitte Van Beek om die achter de hand te houden... mocht er wat met Botteghin gebeuren, dan is het wel handig om die jongen achter de hand te hebben. Zeker als hij fit is." 

Dat is een grote 'als', want Van Beek lijkt van de ene in de andere blessure te belanden. "Hij heeft ook veel pech gehad in zijn carrière tot nu toe, nu is hij terug en dan krijgt hij dit weer te verwerken", zo refereert Krabbendam aan het coronavirus. "Niet alleen hij, maar heel Feyenoord baalt hier van: als je net in een flow zit en je bent van plan om de aanval te openen op AZ en Ajax, dan is dit natuurlijk een hard gelag, maar bij Feyenoord weten ze ook wel dat er nu belangrijker dingen zijn dan voetballen."  

Gerelateerd nieuws
208 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 70 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 539 mensen actief, waarvan 174 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved