Elia: ''Er was van hun kant geen enkele interesse''

donderdag 19 maart 2020 09:00 181.615 keer bekeken 274 reacties Pro Shots

Oud-Feyenoorder Eljero Elia (33) is een van de weinige voetballers op de wereld die tijdens het coronavirus nog steeds in actie moet komen voor zijn club Basaksehir. Dat is iets dat de altijd uitgesproken voetballer niet begrijpt. "Er is meer dan voetballen."

"Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen. De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal". aldus de aanvaller van Basaksehir in het Algemeen Dagblad.

"De restaurants zijn hier nu ook dicht. Dat is toch niet zomaar, lijkt mij. Maar de voetballers trainen en spelen door. Terwijl er toch serieus iets aan de hand is in de wereld. Ja, ze ontsmetten dagelijks de straten in Istanboel. Ik ga helemaal nergens meer naartoe als ik van de training terugkom. (...) voor mij voelt het toch een beetje alsof ik deze maanden nog moet uitzitten."

Want naast het coronavirus heeft Elia een ander probleem: er worden rondom hem politieke spelletjes gespeeld. "Opeens zat ik hier op de tribune, zonder uitleg. Tegen Trabzonspor zat ik zondag weer op de bank, maar ik hoefde niet warm te lopen of in te vallen. Ik speelde lange tijd alles, iedereen was tevreden. Nu is alles veranderd. Dan kun je je mond stijf dichthouden, maar iedereen weet hoe ik ben. Het boeit me niet."

"Weet je wat het is? Ik heb altijd gezegd: als het met mijn kinderen goed gaat, dan gaat het met mij ook goed. En dat is zo. Maar nu, met het niet meer in de basis staan en vooral het coronavirus, is het toch een beetje aftellen geworden. In de zomer kan ik wel gaan en staan waar ik wil. En ik wil nog wel een paar jaar lekker voetballen. Ik ben fit. Nederland? Dat zou kunnen, maar hoeft niet per se. Afgelopen zomer was Feyenoord heel duidelijk: er was van hun kant geen enkele interesse, zei die technisch directeur (Sjaak Troost dus - red.) toen op de televisie. Echt jammer, want ik houd van die club."

"Maar er is meer dan Rotterdam. Ik wil er ook niet al te veel over zeggen, ik ben bezig met een documentaire. Daarin vertel ik het hele verhaal van mijn loopbaan. We brengen hem in eigen beheer uit, gewoon op YouTube. Daarin komt alles aan bod. Over hoe het afgelopen zomer ging, wat ik nu meemaak in Turkije, alles."

Inmiddels is ook de Turkse competitie stilgelegd. 

Gerelateerd nieuws
274 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74781 leden - Op dit moment zijn 933 mensen actief, waarvan 140 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved