Feyenoord: ''Ook zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan''

maandag 16 maart 2020 14:22 69.605 keer bekeken 141 reacties Pro Shots

Voorlopig is het vooral onduidelijk hoe en of de eredivisie hervat wordt. Zowel de opties om de competitie later te hervatten (met of zonder publiek), het uitstellen van het EK om ruimte te maken voor de clubcompetities als een streep zetten door het huidige seizoen worden open gehouden. “Hoe groot de impact is, is nog niet in te schatten”, aldus een woordvoerder van Feyenoord.

Ook de financiële gevolgen zijn onduidelijk. Het is zelfs mogelijk dat Feyenoord bij instanties aan gaat kloppen voor een vergoeding. Mocht de competitie op korte termijn hervat worden dan zullen de spelers een fikse trainingsachterstand hebben, al hebben alle spelers wel een schema meegekregen voor thuistraining, zo meldt Rijnmond.

Het meest ideale scenario is dat de competitie voor eind juni afgerond wordt, want na de 30ste lopen redelijk wat contracten van spelers af, spelers die na die datum dus niet meer in actie kunnen komen voor de Rotterdammers. Feyenoord heeft weliswaar de nodige financiële reserves, maar dat geldt niet voor alle clubs in het profvoetbal. Ook daar wordt rekening mee gehouden door de stadionclub. “We zitten allemaal in dezelfde situatie en moeten ook zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan.”

Gerelateerd nieuws
141 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 827 mensen actief, waarvan 185 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved