''Dat zijn toch allemaal vragen die beantwoord moeten worden''

maandag 16 maart 2020 14:08 51.085 keer bekeken 78 reacties Pro Shots

De competitie in Nederland ligt minstens tot zes april stil, maar daar zal het normaal gesproken niet bij blijven. Al is het alleen maar omdat profvoetballers tot die tijd sowieso niet kunnen trainen. Dick Advocaat snapt de ingrepen van de KNVB. "Niemand wist waar hij aan toe was, maar nu is er tenminste duidelijkheid geschapen tot begin april. Hoe jammer het ook is dat we niet voetballen, het is een juist besluit gegeven de omstandigheden."

In plaats van de wedstrijd tegen Sparta te coachen zat Advocaat zondag opeens thuis. "Een vreemde gewaarwording. Ook omdat je het nooit hebt meegemaakt, terwijl ik toch al een tijdje meeloop in de voetballerij. Het geeft een ongemakkelijk gevoel omdat je niet weet wanneer dit allemaal eindigt. Het kan zomaar maanden duren en niemand heeft er enige ervaring mee."

In het meest gunstige geval zal er volgens Advocaat pas eind april weer gevoetbald kunnen worden. "Als we nu drie weken niets doen, heb je daarna ook zo’n drie weken nodig om weer in je ritme te komen. Minimaal. Vervolgens loop je weer tegen allerlei andere problemen aan", aldus de trainer in De Telegraaf. "Contracten die eind juni aflopen. Ja, ook dat van mij. Eind maart zou het duidelijk worden of ik bij Feyenoord blijf ja of nee. Nu zal dat wel een aantal maanden langer duren. Je weet ook niet hoe het volgend seizoen eruit komt te zien. Hoe gaat het met de financiën bij de clubs, hoe met transfers? Sowieso is het een moeilijk en onduidelijk verhaal. Waar eindigt Feyenoord in de competitie? Dat zijn toch allemaal vragen die beantwoord moeten worden."

Gerelateerd nieuws
78 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74139 leden - Op dit moment zijn 147 mensen actief, waarvan 40 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved