Update | 'UEFA gaat EK 2020 verplaatsen naar 2021'

Update | 'UEFA gaat EK 2020 verplaatsen naar 2021'

De buitenlandse competities worden hard getroffen door het coronavirus. Diverse voetbalbonden hebben maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Spanje heeft besloten om twee weken lang niet te voetballen en alle wedstrijden te schrappen. In België en Duitsland worden voorlopig wedstrijden afgewerkt zonder publiek.

Het topvoetbal komt in gevaar en de UEFA komt dan ook met een statement en gaat aanstaande dinsdag in overleg met 55 voetbalbonden. Er gaat besproken worden hoe de competities moeten worden uitgespeeld. Geruchten gaan dat de Champions League, Europa League en ook het EK uitgesteld gaan worden. 17 maart komt de UEFA met duidelijkheid.

De KNVB heeft vooralsnog besloten om alleen de wedstrijden in Brabant te schrappen. Sparta Rotterdam - Feyenoord gaat dit weekend voorlopig nog door. Het kabinet gaat mogelijk extra corona-maatregelen nemen. Premier Mark Rutte geeft om 15:00 uur een persconferentie.

Update 15:26 | Sparta-uit en De Klassieker afgelast
Feyenoord komt in de maand maart niet meer in actie. De komende twee speelrondes van de Eredivisie zijn vanwege het coronavirus afgelast.

Update 15:46 | EK mogelijk naar de zomer van 2021
De Franse krant L'Equipe weet te melden dat het EK komende zomer niet doorgaat. De UEFA gaat het toernooi verplaatsen naar de zomer van 2021.

[readmore=53684]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties