Bijlow: ''Ik ben vooral rustiger geworden''

dinsdag 10 maart 2020 04:52 32.935 keer bekeken 94 reacties Pro Shots

Justin Bijlow beleeft een uitstekende periode bij Feyenoord en is nu zelfs in beeld als een van de keepers die mee zou kunnen gaan naar het komende EK. Tegen Willem II had Bijlow zelfs een assist op zijn naam moeten krijgen na een schitterende uitworp die Luciano Narsingh een-op-een zette met de keeper van de tegenstander. Een week eerder werd de 1-1 van PSV de doelman dan weer aangerekend door de buitenwacht. " Zo werkt het. Maar niemand is foutloos. Er zal vast nóg weleens iets misgaan."

Toch overheerst het gevoel, ook bij de buitenwacht, dat Bijlow een veel betere keeper is geworden sinds hij na zijn blessureleed terugkeerde onder de lat bij Feyenoord. "Het is heel mooi om al die complimenten te krijgen. Ik realiseer mij heel goed dat ik elke training en wedstrijd moet aangrijpen om beter te worden. Ik bespreek met de mensen om mij heen voortdurend wat beter moet en kan."

"Ik ben vooral rustiger geworden. Tijdens mijn blessure ben ik bewust beelden gaan bekijken van grote keepers. Van Alisson Becker, Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak. Maar ook van Andre Onana. Allemaal verschillende types. De een heerst in zijn hele zestienmetergebied, de ander is sterk op de lijn. Wat ze in de top allemaal gemeen hebben: hun rust", aldus Bijlow in het Algemeen Dagblad

Het EK lonkt dus voor de jonge keeper van 22. "Oranje is natuurlijk een droom. Maar ik sta pas weer anderhalve maand onder de lat. Ik heb onder Ronald Koeman al eens meegetraind en ik zat een keer bij de voorselectie. Vorige maand was de bondscoach op ons trainingscomplex en hebben we elkaar een hand gegeven. Nee, verder hebben we elkaar niet gesproken."

Gerelateerd nieuws
94 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73591 leden - Op dit moment zijn 1034 mensen actief, waarvan 213 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved