''Het zit op alle plekken eigenlijk wel goed in dat team''

dinsdag 10 maart 2020 02:48 84.230 keer bekeken 76 reacties Pro Shots

Het Nederlands elftal wordt geteisterd door blessures. De ene na de andere aanvaller valt af en dus lijkt deelname aan het EK voor Steven Berghuis een zekerheidje te zijn. Analist Kenneth Perez: "Dat was hij al. Hij heeft het zelf veiliggesteld, daar heeft hij echt geen blessures van anderen voor nodig."

"Wat hij laat zien bij Feyenoord, niet per se nu, maar ook in de tijd toen het heel moeilijk ging bij Feyenoord... Bij Feyenoord is hij zo belangrijk geworden en hij is in bloedvorm", vertelt Perez in het programma Voetbalpraat. Ook chef sport van de NOS, Arno Vermeulen, is te gast in het programma en hij vindt niet dat de wederopstanding van de Rotterdammers volledig op het conto van Berghuis te schrijven is. "Dat is veel te veel eer, hij doet het meer dan prima, maar het mooie is dat de spelers waarvan we een half jaar geleden ongeveer dachten dat ze ongelukkig waren het nu allemaal goed doen."

"Senesi heb ik nu weer met eigen ogen gezien bij Feyenoord. Wat een rust straalde hij uit, een superioriteit bijna, een boogballetje over een aanvaller heen, prima. Sowieso het centrum achterin: Botteghin is echt in zijn vorm van het kampioensjaar, Karsdorp doet nog weleens iets geks waarvan je denkt 'doe dat nou niet'. Onder andere die gele kaart, maar daarna is er weer een run van tachtig meter met een voorzet die prima is. Fer. Toornstra maakt dan weer die goal waarbij je denkt 'wauw, wat kun je eigenlijk toch aardig voetballen'. Het zit op alle plekken eigenlijk wel goed in dat team, daarom zijn ze ook kampioenskandidaat."

Het verschil tussen het team onder Jaap Stam en onder Advocaat is extreem groot. Perez benoemt het verschil tussen die twee periodes. "Het is fitheid, in welke competitie je ook speelt. Qua namen was het goed, qua competitie natuurlijk niet te hoogstaand, maar dit was echt fitheid. Fer, dat is nu toch niet de Fer van het begin van het seizoen? Er staat nu een fitte gozer die de dingen kan doen waar hij goed in is, z'n fysiek gebruiken, z'n lopen. Fitheid, daar staat of valt alles mee. Fitheid duurt veel langer dan we altijd denken: als een speler tijden niet gespeeld heeft, dan duurt het lang om die speler wedstrijdfit te krijgen. Dat is wat er nu aan de hand is." Al draagt ook de tactiek van Dick Advocaat een steentje bij. "Ze hebben een tactiek gevonden, echt een abc-tje. Dat je kort bij elkaar gaat spelen om het elkaar gemakkelijker te maken en dan hebben ze de individuele kwaliteiten van Berghuis." 

Gerelateerd nieuws
76 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72544 leden - Op dit moment zijn 133 mensen actief, waarvan 76 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved