Driessen: ''Zulk calimerogedrag verwacht je niet''

maandag 9 maart 2020 06:30 75.390 keer bekeken 166 reacties Pro Shots

Er staan nog wat wedstrijden op het programma voordat Feyenoord de bekerfinale tegen FC Utrecht gaat spelen, maar Valentijn Driessen maakt in zijn column nu al gehakt van Utrecht-trainer John van den Brom. "Afgelopen dagen gaat het voornamelijk over Van den Broms gezeur dat een finale FC Utrecht - Feyenoord in De Kuip niet eerlijk is."

"Hij beschouwt dit als een thuiswedstrijd voor Feyenoord. Het sinds 1989 traditionele volksfeest moet bij een finaleplaats van Feyenoord niet in Rotterdam maar op neutraal terrein worden gespeeld", zo vertelt Driessen in De Telegraaf. "Zulk calimerogedrag verwacht je niet van een grote club als FC Utrecht, van eigenaar Frans van Seumeren en helemaal niet van Utrechters. Sinds wanneer wentelen inwoners van die grote stad zich in de slachtofferrol? Het past wel bij John van den Brom."

"Die zogenaamde oneerlijkheid in De Kuip is trouwens een foute voorstelling van zaken. Feyenoord en FC Utrecht krijgen evenveel kaarten voor de finale en het resterende deel wordt verdeeld door de KNVB. Stadion De Kuip – een aparte entiteit die los opereert van huurder Feyenoord – schakelt voor de finale z’n eigen cateraar, stewardorganisatie en veiligheidsmensen in. Dezelfden als bij duels van Feyenoord, Oranje of een popconcert van Marco Borsato. Terwijl de openbare orde wordt gehandhaafd door de Rotterdamse politie."

"Het enige voordeel is dat Feyenoord z’n eigen kleedkamer houdt. Als Van den Brom en FC Utrecht denken hierdoor op achterstand te staan, zegt dat veel over de mentale weerbaarheid. Om Van den Brom ter wille te zijn, zou de KNVB twee kleedkamers kunnen realiseren met dezelfde kledinghaakjes, massagetafel, magneetbord, douches en föhn."

"Los van het indekken bij een slecht resultaat in de bekerfinale (Van den Brom verloor er twee op rij met AZ tegen Vitesse en Feyenoord) is het ergste van dat jankverhaal dat hij zijn spelers wegzet als een stelletje angsthazen. Spelers die bang zijn voor Feyenoord in De Kuip." 

Gerelateerd nieuws
166 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 48 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved