''Ik vind 26 miljoen euro voor Kökcü een bizar bedrag''

''Ik vind 26 miljoen euro voor Kökcü een bizar bedrag''

Zondagavond blikken Arne Slot, Theo Janssen, Kees Jansma en Pierre van Hooijdonk terug op de gewonnen wedstrijd tegen Willem ll (2-0). Ook laten de analisten hun licht schijnen over Kökcü, die in de belangstelling zou staan van onder andere Arsenal.

''Willem ll speelde in de eerste helft heel defensief'', begint Theo Janssen bij Studio Voetbal. ''Ze gokten een beetje op de counter, de omschakeling, maar ik moet zeggen dat Feyenoord daar prima mee omging. Prima veldspel, prima goals, een goede overwinning. De goal van Toornstra was echt een hele lastige bal. Dat doet hij technisch erg goed.''

''Kökcü is een jonge jongen die het harstikke goed doet bij een club die hartstikke goed presteert. Over het algemeen zorgt dat voor belangstelling. Tegenwoordig worden er hoge transfersommen betaald, dus dat (26 miljoen euro) zou best eens zo kunnen zijn'', zegt AZ-trainer Slot.

''Het is natuurlijk hartstikke veel geld voor een 'potentie-aankoop'. Met alle respect, iedereen ziet dat het een talent is, maar hij heeft nog geen 34 wedstrijden in het eerste van Feyenoord gespeeld als dragende man. Zijn kwaliteit is onder andere zijn scorend vermogen, maar dat hebben we nog veel te weinig gezien dit seizoen. Hij kan een hele goede speler worden, maar 26 miljoen vind ik hem op dit moment nog niet waard. Ik zou het zonde vinden om zo’n speler naar Arsenal zien te vertrekken, hij heeft nog niet eens één superseizoen gehad'', aldus Van Hooijdonk.

''Het is ook bij hem nog niet dat hij wekelijks uitblinkt. De ene week verschilt heel erg met de andere week. Ik vind het allemaal nog erg speels. Hij vertraagt bijvoorbeeld het spel ook nog best vaak, dan gaat hij kappen terwijl hij moet spelen. Hij kan beter nog een jaar bij Feyenoord blijven'', gaat Janssen verder.

''Dat middenveld van Feyenoord zit ontzettend goed in elkaar met Fer, Toornstra en Kökcü. Aan de andere kant zijn deze bedragen bizar. Arsenal heeft het hartstikke moeilijk in Engeland, hangt er een beetje bij en dan doen ze opeens een bod van 26 miljoen euro op Kökcü. Ik vind het een bizar bedrag, eerlijk gezegd'', sluit Jansma af.

[readmore=53637]

Lees meer over
Jens Toornstra Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties