''Het gaat om Feyenoord, niet om wie er op welke stoel zit''

zaterdag 7 maart 2020 01:31 80.195 keer bekeken 108 reacties Pro Shots

Feyenoord-icoon Ben Wijnstekers blijft zich tot op de dag van vandaag, vooral achter de schermen, inzetten voor Feyenoord. Ook Wijnstekers ziet dat de Rotterdammers, na een dramatisch begin van de competitie, een fantastische reeks aan het neerzetten zijn. Meest tastbare resultaat: het behalen van de bekerfinale. Dat had ook Wijnstekers niet aan zien komen: "Eigenlijk niet. Het seizoen begon zo ontzettend slecht."

"Er waren ook zoveel jongens met dingetjes: Karsdorp, Haps, Toornstra, Fer, Jørgensen, Narsingh, iedereen had wel wat. En het was ook geen team. Dick heeft, met John de Wolf er ook bij op het veld, duidelijk gemaakt dat ze veel meer voor elkaar over moeten hebben", aldus Wijnstekers in De Telegraaf. "Belangrijk is dat het nu een topfit elftal is. De spelers kunnen een wedstrijd eindelijk uitspelen. De eerste maanden konden ze dat niet!"

Dick Advocaat gebruikt daarnaast ook veel spelers uit eigen jeugd. "De doorbraak van bijna een half elftal uit onze eigen opleiding mag ook worden genoemd. Haps en Karsdorp waren de nummers één op de backposities, maar de Academy heeft er voor gezorgd dat achter hen jongens klaar stonden toen ze geblesseerd waren. Kökcü is een groot talent, Bijlow doet het als keeper fantastisch. Iedereen heeft het altijd over de jeugdopleiding van Ajax, maar daar zijn ze meer met kopen bezig dan Feyenoord."

Wel werd verdediger Marcos Senesi gekocht door Feyenoord. "Niemand wist wat we van hem konden verwachten. Hij is niet keihard, zoals Argentijnen, maar wel hard genoeg. Ik vind het belangrijker dat hij opbouwend steeds betere dingen doet en dat hij positioneel vaker goed staat. Hij is belangrijk geworden voor het elftal, hij knapt veel op en daardoor kunnen de middenvelders vóór hem met meer zekerheid spelen."

Op de achtergrond blijven de bestuurlijke problemen nog steeds spelen. "Ik heb de controverse met de Vrienden van Feyenoord betreurd. De Vrienden hebben ons in het verleden geholpen en daarvoor is voldoende waardering getoond. Nu moeten we als club de volgende stap maken. Ik heb de afgelopen twee jaar niet kunnen begrijpen waarom zulke groeperingen binnen Feyenoord niet met elkaar om de tafel kunnen zitten en het erover eens kunnen worden dat deze club verder moet", zo zegt Winstekers. "Het gaat om Feyenoord, niet om wie er op welke stoel zit in de top.” 

Gerelateerd nieuws
108 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 38 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 484 mensen actief, waarvan 189 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved