Berghuis: ''Ik wist dat Hapsie dit kon''

Berghuis: ''Ik wist dat Hapsie dit kon''

Door het vertrek van Larsson is het de vraag wie de geblesseerde Sinisterra moet vervangen als linksbuiten. Tegen PSV ging de keuze naar Ridgeciano Haps, wat volgens Voetbal International ook was gebeurd als Larsson wel nog onderdeel uit had gemaakt van de selectie.

"Ik wist dat Hapsie dit kon", vertelt Berghuis in gesprek met Voetbal International. Berghuis speelde bij AZ ook al samen met Haps. "Daar was hij ooit begonnen als linkerspits. Gertjan Verbeek heeft hem toen omgeturnd tot linksback en op die positie ontwikkelde hij zich goed. Ridgeciano is sowieso geen jongen die zich snel zorgen maakt of last heeft van druk. Hij zat voor PSV-uit echt niet zo van: 'Oh nu moet ik op die plek spelen.' Helemaal niet. Hij is wel een mannetje. Overtuigd van zichzelf. Een vrije geest."

Berghuis erkent dat de ernstige blessure van Sinisterra een grote impact heeft gehad op de selectie. "Het wegvallen van Luis is voor ons echt een zware aderlating. Hij had zoveel dreiging, zoveel snelheid. Hij is na Karsdorp en Haps de snelste in de selectie. Hij bracht dreiging, balvastheid, scorend vermogen ook wel. Ik zag dat vorig jaar al tijdens trainingen, toen hij nooit meedeed. Maar de manier waarop hij de bal bij zich hield, de keuzes die hij maakte in balbezit, even een passje uitstellen. Dat soort dingen, daarin herkende je wel een goede speler."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Ridgeciano Haps Luis Sinisterra Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties