Berghuis: ''Ik wist dat Hapsie dit kon''

woensdag 4 maart 2020 14:29 47.730 keer bekeken 72 reacties Pro Shots

Door het vertrek van Larsson is het de vraag wie de geblesseerde Sinisterra moet vervangen als linksbuiten. Tegen PSV ging de keuze naar Ridgeciano Haps, wat volgens Voetbal International ook was gebeurd als Larsson wel nog onderdeel uit had gemaakt van de selectie. 

"Ik wist dat Hapsie dit kon", vertelt Berghuis in gesprek met Voetbal International. Berghuis speelde bij AZ ook al samen met Haps. "Daar was hij ooit begonnen als linkerspits. Gertjan Verbeek heeft hem toen omgeturnd tot linksback en op die positie ontwikkelde hij zich goed. Ridgeciano is sowieso geen jongen die zich snel zorgen maakt of last heeft van druk. Hij zat voor PSV-uit echt niet zo van: 'Oh nu moet ik op die plek spelen.' Helemaal niet. Hij is wel een mannetje. Overtuigd van zichzelf. Een vrije geest."

Berghuis erkent dat de ernstige blessure van Sinisterra een grote impact heeft gehad op de selectie. "Het wegvallen van Luis is voor ons echt een zware aderlating. Hij had zoveel dreiging, zoveel snelheid. Hij is na Karsdorp en Haps de snelste in de selectie. Hij bracht dreiging, balvastheid, scorend vermogen ook wel. Ik zag dat vorig jaar al tijdens trainingen, toen hij nooit meedeed. Maar de manier waarop hij de bal bij zich hield, de keuzes die hij maakte in balbezit, even een passje uitstellen. Dat soort dingen, daarin herkende je wel een goede speler."

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 14 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72581 leden - Op dit moment zijn 570 mensen actief, waarvan 163 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved