''Als Feyenoord een betere spits had, stond het 0-2 bij rust''

In de wekelijkse AD Voetbalpodcast bespreken Mikos Gouka, Freek Jansen en Maarten Wijffels de wedstrijd PSV – Feyenoord (1-1).

''Het was een wedstrijd waarin Feyenoord de eerste helft beter was. Als ze een betere spits hadden gehad stond het 0-2 bij rust,'' zegt Maarten Wijffels. ''Bozenik hield geen bal vast. In de tweede helft durfde PSV iets meer en voerden ze de druk iets op. Ik was het volledig met Faber eens. Het had 4-1, 1-4 of 4-4 kunnen worden.''

''De eerste helft was inderdaad voor Feyenoord. PSV begon in de tweede helft beter dan Feyenoord, waardoor het 1-1 werd. Faber had het inderdaad over 4-1, maar ik kan me geen vier kansen van PSV herinneren. De bal van Bozenik op de paal, Berghuis een keer alleen op de keeper, Narsingh die het balletje breed had moet leggen, Senesi die een bal naast kopt, nog een VAR-momentje… Feyenoord had meer op de winst kunnen spelen dan PSV, ik denk dat PSV blij moet zijn met 1-1,'' vertelt Mikos Gouka.

''De 1-1 was echt een keepersfout, ik vind het raar dat niemand het daarover heeft. Als je dat bij de plaatselijke D1 ziet, dan zeg je ''ga even iets meer naar links staan, jongen''. Als je goed staat kan je die bal gewoon aannemen als keeper. Bijlow staat bijna naast de goal,'' gaat Jansen verder.

''Dat klopt, maar voor de rest vond ik Bijlow prima keepen,'' vult Gouka aan. ''Ook op het middenveld, Kökcü stond telkens vrij. Het leek wel een grote rondo, PSV wist zich er geen raad mee. Dat verbaasde me een beetje, omdat Feyenoord beter speelde dan in al die andere uitwedstrijden sinds Dick er is.''