Nederlaag Feyenoord O17, andere jeugdteams winnen

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag de uitwedstrijd bij AZ verloren. De vier overige teams van de bovenbouw van Feyenoord Academy wonnen wel. De verslagen lees je hieronder.

Zwakke eerste helft leidt nederlaag Onder 17 in
Feyenoord Onder 17 heeft de uitwedstrijd bij AZ met 2-1 verloren. Dat was vooral te wijten aan een zwakke eerste helft.

'We hadden hiervoor een vakantieweek en het leek wel of deze werd doorgetrokken tot aan de rust,' verzuchtte trainer Melvin Boel na afloop. Hij zag zijn ploeg niet uitstralen dat het de aansluiting richting de top wilde vinden. De thuisploeg kwam terecht op voorsprong, al was dit wel vanaf randje buitenspel. Voor de rust kreeg Feyenoord twee goede kansen. Shiloh 't Zand was dichtbij met een poging van afstand en Ilyas el Moussaoui schoot naast uit een kansrijke positie.

Na de pauze leek Feyenoord wakker en kwam het op 1-1 uit een strafschop. Mimeirhel Benita werd gevloerd en Antoni Milambo scoorde vanaf de stip. El Moussaoui kreeg een uitgelezen kans op de 1-2, maar miste. AZ sloeg wel toe met een kopbal uit een corner en aan de andere kant miste Feyenoord weer een dot van een kans. Tyrell Tearr schoot voorlangs. Het bleef dus bij 2-1 en volgens Boel was de nederlaag ‘terecht op basis van de eerste helft’.

AZ Onder 17 – Feyenoord Onder 17 2-1
Scoreverloop
12' 1-0
73' 1-1 Milambo (strafschop)
77' 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 17
Pak, Van Veldhoven (60' Milambo), Baars (75' Candelaria), Zouan, Van der Veldt, Hartjes (79' Tearr), Benita, Bogarde, El Moussaoui, 't Zand (67 Van Houwelingen), Ben-David dos Santos.

Onder 16 wint spectaculair duel in stormachtige omstandigheden
Feyenoord Onder 16 heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Twente met 4-6 gewonnen. Het duel werd in een Twentse storm gespeeld en vooral in de slotfase vielen de goals als rijpe appelen uit de boom. Bij rust stond het nog maar 1-1 en tot aan de 2-2 ging het gelijk op. Uitblinker Nesto Groen en Mike Kleijn scoorden namens de ploeg van Dennis te Braak. Daarna nam Feyenoord afstand door opnieuw Groen en Délano van der Heijden. Na de 3-4 scoorde Gio-Renys Felicia, waarop er nog twee goals vielen in de blessuretijd. Twente maakte de 4-5 middels een van richting veranderd schot en een minuut later stond het alweer 4-6 door Van der Heijden.

FC Twente Onder 16 – Feyenoord Onder 16 4-6
30' 0-1 Groen
1-1
48' 1-2 Kleijn
50' 2-2
53' 2-3 Groen
62' 2-4 Van der Heijden
71' 3-4
78' 3-5 Felicia
80' 4-5
80' 4-6 Van der Heijden

Opstelling Feyenoord Onder 16
Dekker, Oetoehganal, Van Tol, Zechiël (53' Skyum), Giersthove, Mohamedhoesein (70' Elmensdorp), Van der Heijden, Kleijn, Groen (70' Marengo), Rais (53' De Blok), Felicia.

Onder 15 op eigen veld te sterk voor Vitesse
Feyenoord Onder 15 heeft op Varkenoord met 3-2 gewonnen van Vitesse. Het team van de Feyenoord Academy was beter, maar miste een hoop kansen. De uitploeg nam vroeg de leiding nadat Feyenoord de bal achterin niet weg kreeg. Fabiano Rust maakte gelijk met de mooiste goal van de middag. Hij kopte de bal over zijn directe tegenstander om vervolgens doeltreffend uit te halen. Voor de pauze verzuimden Rust en Jaden Slory de 2-1 te maken. Na de rust vielen de goals wel voor Feyenoord. Slory scoorde op aangeven van Jordan Zirkzee en Rust maakte de 3-1 na een individuele actie. Het werd nog even spannend door een eigen doelpunt van Ivanildo da Silva Mendes uit een voorzet. Het was een bijzondere middag voor de verdediger omdat hij op hetzelfde tijdstip basisspeler was bij Onder 14 en na rust inviel bij Onder 15.

Feyenoord Onder 15 – Vitesse Onder 15 3-2
7' 0-1
24' 1-1 Rust
48' 2-1 Slory
70' 3-1 Rust
70' 3-2

Opstelling Feyenoord Onder 15
Haksteeg, Van Ommeren, Raap, Elmensdorp (60' Da Silva Mendes), Breinburg, Appiah, Slory, Sneijer, Rust, Zirkzee, Fuaad (70' Clarinda).

Onder 14 in één helft klaar met Vitesse
Feyenoord Onder 14 heeft op het eigen Varkenoord gemakkelijk gewonnen van Vitesse. De 3-0 eindstand stond bij de rust al op het bord. Na zes minuten schoot Ronaldo Hiwat de eerste binnen uit een corner die bleef hangen voor het doel. Iets later maakte Zepiqueno Redmond de 2-0 op aangeven van Shaqueel van Persie. De derde Rotterdamse goal was op afstand de mooiste. Uit een aanval over talloze schijven tikte Sten Janssen binnen. In de twee helft werd het spel wat minder en viel er weinig meer te beleven. Trainer Gaston Taument, die de zieke Davey van den Berg verving, bood nog zes wisselspelers de kans om zich te laten zien.

Feyenoord Onder 14 – Vitesse Onder 14 3-0
6' 1-0 Hiwat
20' 2-0 Redmond
35' 3-0 Janssen

Opstelling Feyenoord Onder 14
Kroll, De Ruijter, Ringeling, Da Silva Mendes (36' Gardenier), Moses (64' Rifaela), Diniz Lima, Van Persie (58' Ben Addi), Ulutas (58' Roeland), Hiwat, Redmond (36' Kraaijeveld), Janssen (64' Van Zijp).

Onder 13 wint stadsderby in eigen huis
Feyenoord Onder 13 heeft thuis met 2-1 gewonnen van Excelsior. De thuisploeg was de betere, maar had veel kansen nodig om te scoren. Dit gebeurde wel twee keer voor de rust. Kristoffel van Eldik knalde raak vanaf de rand van het zestienmetergebied en Moreno Gompel trof doel na een goede actie vanaf de buitenkant. Na rust werd het spel wat minder. Excelsior scoorde nog rechtstreeks uit een vrije trap, maar dit was al in de laatste minuut. Zo won Onder 13 voor het eerste in de voorjaarscompetitie na vier gelijke spelen op een rij.

Feyenoord Onder 13 – Excelsior Onder 13 2-1