''Het experiment met Haps is meer dan geslaagd”

maandag 2 maart 2020 06:29 68.945 keer bekeken 265 reacties Pro Shots

Ridgeciano Haps speelde minstens een opvallende rol in de wedstrijd tegen PSV: de linksachter werd als verkapte linksbuiten gebruikt. Volgens Willy Dullens, de man die de cijfers voor die wedstrijd uitdeelde namens De Telegraaf, vulde Haps zijn positie goed in. "We kunnen gerust stellen dat het experiment met Haps meer dan geslaagd is."

"Dat heeft Dick Advocaat goed gezien. Haps is een pittig mannetje, met snelheid en een sterk linkerbeen. Hij kiest goed positie en was veel bereikbaar. Wanneer PSV eruit kwam, verdedigde hij goed mee en in aanvallend opzicht heeft hij mij positief verrast."

"Samen met Leroy Fer, die als een echte ’kerel’ op het middenveld stond, vond ik hem de beste aan Feyenoord-zijde. Er lag veel ruimte aan de linkerkant en daar maakte Haps goed gebruik van. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten op te noemen, maar daarvoor moet ik hem vaker op deze positie zien spelen. Voor nu heeft hij deze rol uitstekend ingevuld. Hij heeft zijn plekkie verdiend en ik zou hem de komende weken lekker op deze positie laten staan."

Ook andere spelers maakten volgens Dullens een goede indruk tijdens de wedstrijd. "Tyrell Malacia deed het goed en ik ben enthousiast over de ontwikkeling die Orkun Kokcü doormaakt. Die jongen is balvast, beweeglijk en passeert met regelmaat zijn tegenstander. Hij speelt al langere tijd goed. Ik vind wel dat hij soms zijn acties iets te ver doorvoert. Daarin kan hij nog groeien, maar het is een speler waar Feyenoord veel plezier aan gaat beleven."

Gerelateerd nieuws
265 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 114 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 41 mensen actief, waarvan 27 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved