Higler: ''Voor mij geen strafbare handsbal''

Higler: ''Voor mij geen strafbare handsbal''

Na de wedstrijd tegen PSV ging het veel over de eventuele handsbal van Denzel Dumfries. De VAR nam de tijd om het incident te beoordelen, maar concludeerde dat het geen strafschop was. Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Higler tekst en uitleg voor de camera van FOX Sports.

"Ik zie Dumfries met een hoge arm. In het veld heb ik het idee dat hij de bal kopt en dat die arm daar inderdaad dichtbij zit." Op de beelden is het lastig te zien of zijn hand de bal daadwerkelijk raakt. "We hebben net zelf gezien hoe moeilijk 'ie is. Rob heeft 'm uit verschillende hoeken en standen teruggekeken en echt goed de tijd genomen om dat nauwkeurig te doen. Dan zie je ook: uit de ene hoek lijkt het alsof de bal op de hand komt, uit de andere hoek alsof hij 'm kopt."

"Wat ik veel belangrijker vind: als je de camera linksonder pakt, zie je de spelers van achteren. Ze gaan het duel aan en de arm van Dumfries zit keurig laag. Door het contact met Botteghin gaat die arm ook omhoog. Ik ben er niet zeker van dat 'ie op z'n arm komt, maar al zou 'ie op z'n arm komen, is het voor mij nog geen strafbare handsbal."

Lees meer over
PSV Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties