''Feyenoord is gewoon een nare ploeg om tegen te spelen''

zondag 1 maart 2020 01:14 78.020 keer bekeken 237 reacties Pro Shots

Vandaag hoopt Feyenoord onder leiding van Dick Advocaat de ongeslagen reeks voort te zetten tegen PSV, het liefst met een overwinning natuurlijk. Wat het geheim van Dick Advocaat is blijft de grote vraag volgens het Algemeen Dagblad, maar dat geheim is er volgens Advocaat helemaal niet. "Welnee. Die vraag blijven jullie journalisten maar stellen."

"Ervaring bepaalt bij trainers vaak of het succesvol is of niet. Zo heb ik mijn eigen aanpak. En eigenlijk heeft die aanpak overal succes gehad. Ik doe wezenlijk niet veel anders dan pakweg twintig jaar geleden", aldus Advocaat. "Ik beperk me eigenlijk altijd tot de kern, tot het voetballen. En dan ben ik heel duidelijk. Ik vertel wat de spelers moeten doen. Daarna is het aan die jongens. Het draait wel om afspraken. Je kunt niet tegen spelers zeggen: we spelen 4-3-3 en succes vanmiddag."

"Ik maak ook duidelijk wat ik wil zien als we de bal niet hebben. Dat we mensen achter de bal moeten hebben als de tegenstander de bal verovert. Ik vertel wat de aanvallers moeten doen als de backs van de tegenstander mee opkomen. En dan dient iedereen zich aan die afspraken te houden. Iedereen heeft een taak. En duidelijk, dat ben ik. Mijn hele leven al. Dat het allemaal beter moet, lees ik vaak in de kranten. En dat hoor ik ook op televisie. En dat klopt ook wel, maar Feyenoord is gewoon een nare ploeg om tegen te spelen. We verliezen weinig en pakken volop punten. Dat is niet zomaar.’’

Vandaag wacht PSV in een uitwedstrijd. "Er is daar veel gebeurd, maar nog steeds heeft PSV een goede ploeg. Alleen hebben wij het gat wel gedicht omdat wij ook een goede ploeg hebben. Al moet het allemaal wel beter dan zaterdag tegen Fortuna Sittard."

Ook het gebrek aan oog hebben voor de jeugd heeft Advocaat inmiddels gelogenstraft. "Het leuke is dat dit Feyenoord bepaald geen gearriveerde ploeg heeft. Vier jongens zijn 20 jaar of jonger. Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia hebben zoveel minuten gemaakt. We verloren geen wedstrijd met die gasten. Maar kijk ook eens naar Justin Bijlow. Orkun Kökçü is iemand die Feyenoord in de toekomst moet gaan dragen."

Gerelateerd nieuws
237 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73856 leden - Op dit moment zijn 368 mensen actief, waarvan 131 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved