''Ik heb meer vorderingen gezien bij Kökcü dan bij Ihattaren''

''Ik heb meer vorderingen gezien bij Kökcü dan bij Ihattaren''

In de podcast van Voetbal International blikken clubwatcher Martijn Krabbendam en oud-trainer van PSV, Aad de Mos, vooruit op PSV – Feyenoord van dit weekend.

''Ik heb meer vorderingen gezien bij Kökcü dan bij Ihattaren,'' begint Aad de Mos. ''Ik denk dat Ihattaren wel weer een nieuwe start heeft gemaakt. Hij speelt nu weer vanuit het collectief en juist daar kan hij belangrijk zijn. Die boodschap is wel bij hem aangekomen. Bij Kökcü is die boodschap al eerder aangekomen onder Advocaat. Natuurlijk gaat dat altijd gepaard met overwinningen. Als er gewonnen wordt geloof je eerder wat een coach zegt. Dan ga je je taken uitvoeren en hij weet dat hij een basisplaats heeft, ondanks de concurrentie die er is bij Feyenoord.''

''Feyenoord moet absoluut winnen als het nog kans wil maken op de titel, wat ik overigens ook niet uitsluit. PSV zal moeten winnen voor de derde plaats, misschien wel de tweede plaats. Mijn uitslag is 2-2,'' zegt Aad de Mos.

Door het vertrek van Larsson en de blessure van Sinisterra zal Haps de linksbuiten positie gaan invullen zondag. ''Hij was vroeger een linksbuiten die is afgezakt naar de linksback positie. Hij heeft wel nog steeds die aanvallende drive vanuit vroeger,'' zegt clubwatcher Martijn Krabbendam. ''Advocaat denkt dat hij met Haps op die plek kan variëren. Dan heb je natuurlijk snelheid en verdedigend vermogen omdat hij ook terug verdedigt. Mocht Haps niet fit blijven, dan kan Dick het nog met middenvelders op die plek gaan proberen. Maar een echte buitenspeler heeft Feyenoord op dit moment niet meer.''

''Als Larsson niet was vertrokken, had Haps ook gespeeld om Dumfries te dekken. Larsson is natuurlijk geen type die de hele wedstrijd achter Dumfries blijft aanlopen. In principe is Feyenoord favoriet. Tuurlijk heeft PSV een klein voordeel omdat ze thuis spelen en omdat ze al twee weken niet verloren hebben, maar ik denk dat Feyenoord de favoriet is,'' aldus Martijn Krabbendam.

Lees meer over
PSV Ridgeciano Haps Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties