Berghuis over toekomst: ''Ik heb wel die ambitie''

woensdag 26 februari 2020 20:52 96.610 keer bekeken 138 reacties Pro Shots

Steven Berghuis en Tyrell Malacia brachten een verrassingsbezoek aan een zaalvoetbaltoernooi in Rotterdam-Noord en namen daar alle tijd om het spel te bekijken, zich te laten fotograferen en vragen te beantwoorden. Berghuis was zelf vroeger een echte straatvoetballer. "Ik deed altijd mee aan straatvoetbaltoernooien in Apeldoorn, op het marktplein in de stad."

"Een enorm groot stuk straat, zeg maar, waar het één keer per jaar ontzettend groot werd georganiseerd. Je kon je met je team inschrijven en via een van die jongens ben ik ook hier. Ik heb Ty ook gevraagd omdat ik weet dat hij het ook leuk vindt om naar zulke dingen mee te gaan"

En zaalvoetballen, kon hij dat ook? "Jawel, ik heb ook lang in de zaal gevoetbald, dus daarom neem ik de bal op het veld nog wel onder de voet aan, dat zit er echt nog wel een beetje in. Ik ben er van overtuigd dat zaalvoetbal en straatvoetbal de key zijn in je ontwikkeling." Malacia beaamt die woorden voor de camera van RTV Rijnmond. "Natuurlijk, ik was elke dag te vinden op de voetbalpleintjes. Ik heb in Zuid en in West gevoetbald, dat was zeker leuk." 

Tot slot vertelt Berghuis de aanwezige kinderen wat zijn ambities in de toekomst zijn: "Ik zou sowieso nog wel in een buitenlandse competitie willen spelen, het ligt eraan welke kans er komt, maar ik heb wel die ambitie. Ik ben ook heel blij met Feyenoord, dus het moet wel heel mooi zijn." Malacia: "Voor mij zou het wel mooi zijn om in de Premier League te spelen."

Gerelateerd nieuws
138 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72159 leden - Op dit moment zijn 53 mensen actief, waarvan 33 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved