'VvF houdt komst nieuwe investeerders tegen'

'VvF houdt komst nieuwe investeerders tegen'

Johan Derksen heeft maandagavond een boekje open gedaan over de Vrienden van Feyenoord. De groep rijke investeerders redde Feyenoord in het vorige decennium van de financiële ondergang, maar zitten nog altijd op hun plek in de Kuip.

"De Vrienden van Feyenoord hebben Feyenoord ooit gered in de tijd van Eric Gudde", zegt hij in Veronica Inside. "Gudde kreeg daar de credits voor, maar had weinig aandeel in die redding. Die Vrienden zitten er voor 27 miljoen euro en willen dat graag zo laten. Want ze krijgen rente en plekken in de Kuip daarvoor."

"Ze willen die aandelen niet aflossen, Feyenoord wel. Feyenoord heeft mensen klaarstaan die voor meer geld aandelen willen kopen. Dat zijn niet die Amerikanen. De Vrienden hebben nu de smaak te pakken, maar als zij die aandelen verkopen zijn zij hun macht kwijt."

"De Vrienden van Feyenoord hebben een heel sterke positie omdat zij Mark Koevermans daar hebben neergezet. Hij is de sprekende pop van hen. Dan krijg je het probleem dat zij niet willen dat Feyenoord winst maakt. Anders komt er geld vrij zodat de club de aandelen kan aflossen. Er ligt ook een bod van achttien miljoen voor Marcos Senesi."

"Het zijn geen echte vrienden", vervolgt Derksen. "Want als het echte vrienden waren hadden ze gezegd: betaal ons maar af. Dan kan Feyenoord weer beleid gaan voeren. Het blijken patsers die uit zijn op macht. De club is gegijzeld door mannen uit de haven, dat is een groot probleem."

Lees meer over
De Kuip Johan Derksen Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties