''Dat vond ik eigenlijk nog pijnlijker voor heel Zeist''

''Dat vond ik eigenlijk nog pijnlijker voor heel Zeist''

In de wekelijkse NOS Voetbalpodcast op NPO Radio 1 praten Arno Vermeulen, Jan Roelfs, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter over de wedstrijd van Feyenoord van dit weekend. Vooral de penalty’s tijdens Feyenoord – Fortuna Sittard worden belicht.

''Nijhuis wordt naar de kant geroepen voor een penalty, maar na afloop zegt hij dat hij dat eigenlijk liever niet heeft,'' begint Arno Vermeulen. Jan Roelfs verbaasde zich daar ook over. ''Dat vond ik inderdaad eigenlijk nog pijnlijker voor heel Zeist.''

''Ik zat dan in de Kuip hé, zo’n wedstrijd te volgen. Ik zie daar een botsing en that's it. Er zitten 40.000 mensen in dat stadion en niemand schreeuwt om een penalty. De spelers kijken even om zich heen en er is even wat bezorgdheid over Bozenik die daar ligt. Die denken ''we gaan door met voetballen' en dan ineens wordt dat gebaar gemaakt, gaat Nijhuis naar de kant en wordt er een penalty gegeven. Dat is eigenlijk het failliet van het voetbal,'' aldus Jeroen Grueter.

''Nee, het is het failliet van een scheidsrechter,'' zegt Jan Roelfs. ''Vroeger zeiden we dat een scheidsrechter een wedstrijd goed aanvoelt. En precies dat hele element verdwijnt met de VAR. Een scheidsrechter wordt een tussenschijf.'' Arno Vermeulen verbaast zich over Nijhuis, die na het bekijken van de beelden ook géén penalty had kunnen geven. ''Nijhuis is gaan kijken en die vindt het niks. Dan kan hij toch ook geen penalty geven?''

''We vinden het allemaal een markante persoonlijkheid, maar Nijhuis maakte op mij een wat overspannen indruk. Ik vond vooral die gele kaarten voor vrijwel de hele bank van Fortuna totaal niet bij hem passen. Ik denk dat hij zo geïrriteerd was over de VAR en dat daarom deed. Een Bas Nijhuis van vier weken geleden had beide penalty’s niet gegeven,'' zegt Jeroen Elshoff.

Lees meer over
De Kuip Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties