''Systeem van Feyenoord is hem op het lijf geschreven''

maandag 24 februari 2020 20:30 83.075 keer bekeken 48 reacties Pro Shots

Oud-Feyenoordspits Stanislav Griga was geen groot succes in Rotterdam met negen doelpunten in 43 duels, maar hij verwacht wel veel van zijn landgenoot Róbert Boženík, de spits die Griga kent van zijn tijd als spitsentrainer van MSK Zilina. "Deze speler kan echt de lieveling van het Legioen worden."

Griga, die tussen 1990 en 1992 voor Feyenoord speelde, werkte bijna dagelijks met Boženík. "Dat hij ook tegen Fortuna zou scoren had ik wel verwacht. Hij is altijd bezig in het zestienmetergebied van de tegenstander. En Feyenoord krijgt in de Kuip altijd kansen. Maar Boženík is met zijn 1,88 meter echt niet alleen een lange speler die als aanspeelpunt kan fungeren. Kijk naar zijn loopacties, zie hoe hij altijd in beweging is. Róbert zal ook in zware uitwedstrijden, zoals aanstaande zondag tegen PSV, iets laten zien, hoor."

"Bozeník was nog jeugdspeler toen ik met hem begon te werken. Hij werd speler van het eerste elftal van Zilina en international. Vier goals in acht interlands, het is niet niks. Het systeem van Feyenoord is hem op het lijf geschreven", aldus Griga in het Algemeen Dagblad. "De concurrentie is er, maar is niet zo moordend als in andere landen waar hij had kunnen spelen."

"Ik scoorde zelf bij Feyenoord al in mijn eerste optreden. In een bekerwedstrijd tegen PSV. We vlogen er wel uit in Eindhoven. Ja, zondag is het PSV-Feyenoord. Ik ben benieuwd." Zelf denkt Griga met weemoed terug aan zijn jaren in Rotterdam. "Dagelijks met Kiprich in één auto van Dordrecht naar de Kuip. Het was een mooie tijd. Ik heb Boženík geprobeerd uit te leggen hoe fanatiek de aanhang van Feyenoord is. Dat Rotterdam een echte voetbalstad is. Ik was al 29 jaar toen ik naar Feyenoord ging en in die tijd kwam je dus vanuit het voormalig Oostblok naar het Westen. Dat was lastig. En ik had te vaak last van een heupblessure. Boženík is jong, kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg."

Het viel op dat Boženík maar bleef klappen voor Berghuis nadat de vleugelaanvaller een belabberde pass had afgeleveverd tijdens het debuut van de Slowaak tegen FC Emmen in De Kuip. "Dat is nu eenmaal de mentaliteit van ons, Slowaken. Het is niet dat hij verlegen is, eerder bescheiden in een nieuwe omgeving. Ik heb hem verteld dat hij dat van zich af moet schudden daar in Rotterdam. En dat zal hij ook doen. Hij kan ver komen als spits. Feyenoord verliest al maanden niet meer, dat is lekker om bij binnen te komen."

Gerelateerd nieuws
48 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 790 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved