''Ik vind Boženík een hele interessante spits''

maandag 24 februari 2020 06:00 77.605 keer bekeken 138 reacties Pro Shots

Zondagavond werd in Studio Voetbal de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1 winst) nog eens nabesproken. De analisten bespreken vooral de rol van Róbert Boženík die weer wist te scoren. 

''Het was geen hoogstaande wedstrijd in ieder geval. Het was van beide kanten een hele matige wedstrijd. Fortuna voetbalde bij vlagen nog wel redelijk, maar Feyenoord was erg slordig. De belangrijke spelers waren onzichtbaar. Fer was heel matig, Karsdorp speelde een hele matige wedstrijd, net zoals heel Feyenoord eigenlijk,'' aldus Theo Janssen.

''In de zestien is Boženík heel betrokken. Hij komt naar de eerste paal en is veel met de verdedigers bezig. Maar zodra je hem ballen geeft en met hem wil voetballen als een soort aanspeelpunt, dan is het minder. Hij is geen aanspeelpunt. Hij staat in de zestien eigenlijk altijd op de goede plek. Boženík maakte een echte spitsengoal, anticipeert goed, maar bij Feyenoord verwacht je wel een spits die aan de bal ook iets kan en daar vond ik hem niet sterk in,'' vervolgt Theo Janssen. 

Peter Hyballa, die eerder trainer was in Slowakije en vaak tegen Boženík speelde, is positiever over de spits. ''Ik vind het een hele interessante spits. Hij is geen voetballende nummer negen, maar een echte afmaker. Hij kruipt weg uit de rug van de tegenstander en staat altijd op de goede plek. Een soort type Thomas Muller. Het is natuurlijk ook een aankoop voor de toekomst.''

Gerelateerd nieuws
138 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72542 leden - Op dit moment zijn 568 mensen actief, waarvan 174 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved